Συνεργασία του Facebook με την ΗΤC για το πρώτο Facebook Phone

Συνεργασία του Facebook με την ΗΤC για το πρώτο Facebook Phone
 
Πριν λίγους μήνες, πηγές των New York Times δήλωναν πως το Facebook είχε προσλάβει πρώην μηχανικούς και προγραμματιστές της Apple προκειμένου να εργαστούν στην κατασκευή ενός νέου smartphone αποκλειστικά για το κοινωνικό δίκτυο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εταιρεία προσέλαβε ακόμα αρκετούς προγραμματιστές που είχαν εργαστεί στην δημιουργία του Palm operating system για κινητά.

Υπάλληλος του Facebook μάλιστα είχε δηλώσει τότε πως ο Mark Zuckerberg ανησυχεί πως αν δεν δημιουργήσει ένα κινητό τηλέφωνο στο άμεσο μέλλον, το Facebook απλά θα καταλήξει μια εφαρμογή σε άλλες κινητές πλατφόρμες.

Όπως όλα δείχνουν, τελικά η ομάδα της Apple πρόκειται να δουλέψει κυρίως επάνω στην ανακατασκευής της εφαρμογής Facebook για iOS, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα σχέδια του Zuckerberg για ενα Facebook phone έχουν αλλάξει. Αντιθέτως, φήμες θέλουν το κοινωνικό δίκτυο να συνεργάζεται με την HTC προκειμένου να κυκλοφορήσει την συσκευή στα μέσα του επόμενου έτους.

Παράλληλα, σχεδιάζεται ένα νέο, τροποποιημένο λειτουργικό σύστημα αποκλειστικά για την συσκευή, χωρίς να προσδιορίζεται σε ποιο υπάρχον λειτουργικό θα βασίζεται. Με την επιτυχία του όμως καθώς και τις δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει, είναι σχεδόν σίγουρο ότι πρόκειται για το Android.

Τα κίνητρα βέβαια της κυκλοφορίας ενός Facebook Phone δεν είναι μόνο πρακτικά, αλλά και οικονομικά. Περίπου 400 εκατομμύρια χρήστες του Facebook μπαίνουν στο κοινωνικό δίκτυο μέσω κινητών συσκευών, αλλά το ποσοστό κερδών από διαφημίσεις καθαρά μέσω κινητών είναι μηδενικό. Ο Zuckerberg θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Facebook phone, με ολική ενσωμάτωση του κοινωνικού του δικτύου, για να προσελκύσει διαφημιστές και να κατευνάσει της ανησυχίες για την πτώση των μετοχών της εταιρείας του.

Ο Victor Anthony, αναλυτής στην Topeka Capital Markets Inc. δήλωσε πως σιγά σιγά η χρήση (του Facebook) γυρίζει σιγά σιγά σε φορητές πλατφόρμες. Μια συσκευή που θα επιτρέπει στους χρήστες να παίρνουν μαζί τους το Facebook οπουδήποτε πηγαίνουν θα είναι αρκετά κερδοφόρα, όσον αφορά τουλάχιστον τα κέρδη από τις διαφημίσεις.

Εφόσον αληθεύουν οι φήμες, δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι δυο εταιρείες συνεργάζονται. Πέρσι είχαν δουλέψει μαζί στο HTC ChaCha, το πρώτο τηλέφωνο της εταιρείας που ενσωμάτωνε υπηρεσίες σχολιασμού και share σχεδόν σε οποιαδήποτε λειτουργία, μέσω ενός Facebook button επάνω στη συσκευή. Με τις μετοχές και των δυο εταιρειών να σημειώνουν πτώση, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η κίνηση αυτή μπορεί να σώσει την κατάσταση.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_9104.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC