Σύντομα δεν θα χρειάζεσαι κλειδί για το αυτοκίνητο, θα έχεις το… iPhone

Σύντομα δεν θα χρειάζεσαι κλειδί για το αυτοκίνητο, θα έχεις το… iPhone

Η Apple ανακοίνωσε στο ετήσιο συνέδριό της Worldwide Developers Conference 2020 ένα νέο χαρακτηριστικό, άμεσα διαθέσιμο στη σειρά 5 της BMW.

Car Key το λέει και είναι ένας τρόπος για ασύρματο ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μέσω iPhone, ένα χαρακτηριστικό που έρχεται με το καινούριο λειτουργικό σύστημα iOS 14.

Το πρώτο αμάξι που θα υποστηρίζει τη λειτουργία είναι η καινούρια BMW 5 Series, που θα κυκλοφορήσει άμεσα. Όσο για την ασφάλεια της λειτουργίας, η Apple λέει πως επιστρατεύει ένα γνωστό και δοκιμασμένο πρωτόκολλο ασφαλείας της βιομηχανίας αυτοκινήτου (το Digital Key Release 2.0 του Car Connectivity Consortium).

Μόλις συνδεθεί λοιπόν το iPhone ή το Apple Watch με το μοντέλο που υποστηρίζει τη λειτουργία Car Key, το μόνο που θα χρειάζεται για να ξεκλειδώσεις το αμάξι είναι να κρατήσεις το κινητό κοντά στο σημείο που θα υπάρχει το NFC reader (στο χερούλι της πόρτας, για παράδειγμα).

Θα υπάρχει φυσικά βιομετρική επικύρωση, μέσω Face ID ή Touch ID, πριν ξεκλειδώσουν οι πόρτες, ένα βήμα που μπορείς να παραλείψεις όμως μέσω του Express Mode.

Υπάρχουν κατασκευαστές που προσφέρουν αντίστοιχα ψηφιακά κλειδιά, έχουν όμως τις δικές τους εφαρμογές. Εδώ μιλάμε για μια κοινή πλατφόρμα, με τη σφραγίδα και την τεχνογνωσία της Apple, που διευκολύνει τα πάντα, έχοντας ας πούμε πολλαπλά κλειδιά αποθηκευμένα στο κινητό.

Μπορείς να τα σβήσεις ανά πάσα στιγμή από το cloud και να δημιουργήσεις διαφορετικά προφίλ στο αμάξι, επιτρέποντας ας πούμε περιορισμένη πρόσβαση στα παιδιά και πλήρη δικαιώματα στη σύζυγο…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC