Τα emoticons τριανταρίζουν

Τα emoticons τριανταρίζουν
 
Πόσων ετών είναι τα emoticons; Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά κλείνουν τα 30! Πριν από ακριβώς 30 χρόνια, το Σεπτέμβριο του 1982, ο καθηγητής Σκοτ Φολμαν του Carnegie Mellon University, στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, αναζητούσε έναν τρόπο για να εκφράζει συναισθήματα με τα σύμβολα που περιλαμβάνει ένα κοινό πληκτρολόγιο.

Έτσι έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σε έναν συνάδελφό του λέγοντας: «προτείνω το σύμβολο 🙂 που θα δείχνει ότι κάποιος αστειεύεται».

Η ιδέα του Φάλμαν έγινε πολύ γρήγορα πολύ δημοφιλής και οι φοιτητές του άρχισαν να αναζητούν ανάλογα σύμβολα για ένα σωρό ανθρώπινα συναισθήματα.

Αργότερα, καθώς η τεχνολογία πρόοδευε, έκαναν την εμφάνισή τους τα «έτοιμα» emoticons, τα emoticons με κίνηση και τα emoticons με ήχο.

Ο εμπνευστής τους, όμως δεν συμφωνεί με την εξέλιξη του «πνευματικού παιδιού» του.

«Δεν μου αρέσουν. Νομίζω ότι είναι άσχημα και καταστρέφουν την πρόκληση της αναζήτησης και της δημιουργίας συμβόλων, με συνδυασμούς πλήκτρων. Εντάξει, ίσως φταίει το γεγονός ότι εγώ τα είχα φανταστεί αλλιώς», λέει.

Πάντως και ο ίδιος δεν είχε φανταστεί τη διάσταση που θα έπαιρνε η ιδέα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC