Τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα smartphones

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα smartphones

Κάθε καινούργιο μοντέλο που βγαίνει στην αγορά παρέχει και παραπάνω διευκολύνσεις. Πλέον έχοντας ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας δεν χρειάζεσαι σχεδόν καμία άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Βέβαια οι εκατοντάδες εφαρμογές που μπορεί να θέσει σε λειτουργία μια συσκευή που βρίσκεται συνεχώς στη τσέπη σου, μπορεί να σου λύνουν τα χέρια, όμως προσθέτουν αρκετά προβλήματα στην κοινωνική σου ζωή.

Αρκεί κάποιος να κάνει μια ολιγόλεπτη διαδρομή και να παρατηρήσει τους περαστικούς στο δρόμο ή τους επιβάτες ενός μέσου μαζικής μεταφοράς. Ακόμα χειρότερα, να επισκεφτεί ένα κέντρο διασκέδασης και να πάρει μια γεύση της… κοινωνικής «καταστροφής» που έχουν επιφέρει τα δαιμονικά smartphones.

Το New Yorker με τρία σκίτσα του αποτυπώνει πλήρως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις υπερβολικά πολλές λειτουργίες των «έξυπνων» κινητών.

Στο πρώτο, ένας άνδρας προσπαθεί να φλερτάρει, ωστόσο αναγκάζεται να παραδεχτεί πως «το κολάρο που φοράει είναι το μόνο που μπορεί να τον κρατήσει μακριά από το smartphone του για παραπάνω από δύο δευτερόλεπτα.»

o-cartoon-570

Το δεύτερο, χωρίς να χρειάζεται κάποια περιγραφή να το πλαισιώνει, δείχνει ανθρώπους να περπατάνε με ένα smartphone στο ένα χέρι και ένα μπαστούνι για τυφλούς στο άλλο.

o-new-yorker-570

Στο τρίτο σκίτσο, εμφανίζεται μια κοπέλα να δείχνει το κινητό της στο φίλο της λέγοντας του: «Κοίτα τη φωτογραφία που πήρα. Είναι αυτό που κοιτάζουμε αυτή τη στιγμή.»

o-new-yorker-570_1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC