Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPad Mini

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPad Mini
 
Μετά από μήνες έντονης φημολογίας και αναμονής, η Apple παρουσίασε επιτέλους το νέο, μικρότερο iPad σε εκδήλωση της στο San Jose της California.

Τα περισσότερα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής ήταν ήδη γνωστά και απλά επιβεβαιώθηκαν κατά την παρουσίαση. Το iPad Mini θα διαθέτει οθόνη 7.9 ιντσών με ανάλυση 1024×768, διατηρώντας την ίδια ανάλυση και αναλογία εικόνας του iPad 2 ενώ το μικρότερο μέγεθος αλλά και τα πολύ μικρά περιθώρια στα άκρα της οθόνης την καθιστούν ιδανική για χρήση του διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μάλιστα, ο Schiller σύγκρινε το iPad Mini με το Nexus 7. Η διαφορά των 0.9 ιντσών στην διαγώνιο της οθόνης του επιτρέπει στους χρήστες του Mini να βλέπουν 35% περισσότερο περιεχόμενο στην οθόνη του.

Το iPad Mini χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή A5, τον ίδιο που χρησιμοποιεί και το iPad 2, ενώ διαθέτει κάμερα ανάλυσης 5 megapixel, συνδεσιμότητα LTE και χρησιμοποιεί τον νέο Ligtning Connector που είδαμε για πρώτη φορά στο iPhone 5. Η διάρκεια της μπαταρίας του θα είναι περίπου 10 ώρες, κάτι στο οποίο συμβάλλει η έλλειψη τεχνολογίας Retina στην οθόνη του.

Με πάχος μόλις 7.2 χιλιοστά και βάρος 300 γραμμάρια, η συσκευή είναι κατά 53% ελαφρύτερη και 23% λεπτότερη από το iPad τέταρτης γενιάς. Για την εταιρεία, δεν αποτελεί απλά μια «σμίκρυνση» του μεγαλύτερου iPad αλλά ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του σε μικρότερο μέγεθος.

Η προτεινόμενη τιμή πώλησης θα είναι 329 δολάρια στην έκδοση των 16GB, 428 δολάρια στην έκδοση των 32GB και 529 δολάρια για την έκδοση των 64GB. Οι αντίστοιχες εκδόσεις LTE θα κοστολογούνται με επιπλέον 100 δολάρια.

Οι προπαραγγελίες για το iPad Mini θα ξεκινήσουν αυτήν την Παρασκευή και η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένες χώρες στις 2 Νοεμβρίου. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές, πράγμα που πιθανότατα σημαίνει πως στα ελληνικά καταστήματα θα το δούμε από τις αρχές του νέου έτους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC