Ταξίδι σε άλλους πλανήτες με αεροπλάνο; Τα συναρπαστικά και τρομερά πράγματα που θα σας συνέβαιναν!

Ταξίδι σε άλλους πλανήτες με αεροπλάνο; Τα συναρπαστικά και τρομερά πράγματα που θα σας συνέβαιναν!

Τι θα συνέβαινε εάν προσπαθούσε κάποιος να ταξιδέψει με αεροπλάνο στην ατμόσφαιρα, τη βαρύτητα και τις καιρικές συνθήκες του Ερμή, της Αφροδίτης ή οποιουδήποτε άλλου πλανήτη που βρίσκεται στο ηλιακό μας σύστημα;

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, το αεροσκάφος και ο επιβάτης του, θα καταστρέφονταν με ποικίλους, φρικτούς τρόπους.

Πώς όμως;

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό, έρχεται να δώσει ο Randall Munroe, ιδρυτής του πιο γνωστού διαδικτυακού κόμικ, με το νέο και διασκεδαστικό του βιβλίο “Τι θα γινόταν; Σοβαρές Επιστημονικές Απαντήσεις σε Παράλογες Υποθετικές Ερωτήσεις”.

Τα αεροπλάνα χρησιμοποιούν τον αέρα που υπάρχει στην γη, για να παράγουν μια διαφορά στην πίεση, πάνω και κάτω από τα φτερά, πράγμα το οποίο τα κάνει να απογειώνονται. Στον Ερμή όμως δεν υπάρχει ατμόσφαιρα, που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε κάποιος ούτε να γλιστρήσει.

jkjklj

Η ατμόσφαιρα στην Αφροδίτη είναι 60 φορές πιο πυκνή από αυτήν που υπάρχει στην επιφάνεια της γης, η οποία είναι αρκετή για να πραγματοποιηθεί απογείωση. Αλλά η πτήση θα γινόταν σε αέρα, πάνω από 400 βαθμούς Φαρενάιτ. Αρκετούς δηλαδή για να λιώσουν τον μόλυβδο και να πυροδοτήσουν το αεροπλάνο.

giphy

Η γη είναι το κατάλληλο μέρος για αεροπορικές πτήσεις και παρέχουν και υπέροχη θέα.

iu

Η ατμόσφαιρα στον Άρη είναι 100 φορές πιο λεπτή από την ατμόσφαιρα της γης. Οπότε το αεροπλάνο θα πρέπει να κινείται πολύ γρήγορα, σε ταχύτητα του ενός Μαχ περίπου, για να παράγει την σωστή διαφορά στην πίεση πάνω και κάτω από τα φτερά του αεροσκάφους, για να επιτευχθεί η απογείωση. Έπειτα πρέπει το αεροσκάφος να κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα για να επιτευχθεί η σωστή πλοήγηση.

kkkk

Στον Δία, το αεροσκάφους θα έχει το διπλάσιο βάρος, οπότε θα χρειαστεί η τριπλή δύναμη για να πετάξει. Πέρα από το βάρος, το αεροσκάφος θα πετύχαινε την απογείωσή του. Εάν ο επιβάτης δεν ξεπάγιαζε, θα πέθαινε από την συντριβή του αεροσκάφους, λόγω της υπερβολικής πίεσης.

ioipi

Στον Κρόνο μπορεί να επιτευχθεί πτήση με την ίδια δύναμη που γίνεται και στην γη.
Ωστόσο, ο επιβάτης του αεροσκάφους θα ξεπάγιαζε στην ατμόσφαιρα των -270 βαθμών και το αεροσκάφος θα έπεφτε απότομα στο κέντρο.

uiuii

Ο Ουρανός είναι ένα πολύ σκοτεινό και κρύο μέρος. Το αεροσκάφος και ο επιβάτης, θα ζύγιζαν λιγότερο απ’ ότι στην γη, οπότε θα ήταν εύκολη η πτήση μέχρι να παγώσουν τα καύσιμα, λόγω των -350 βαθμών.

klk

Ο Ποσειδώνας έχει τους γρηγορότερους ανέμους στο ηλιακό σύστημα, με ταχύτητα ανέμων μέχρι 1,500 mph. Εάν το αεροσκάφος – το οποίο θα πάγωνε στους -360 βαθμούς – παγιδευόταν σε μια από τις βίαιες καταιγίδες του Ποσειδώνα, θα γινόταν κομματάκια από τις αναταραχές.

p

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC