Τέλος εποχής για το Symbian OS

Τέλος εποχής για το Symbian OS
 
Με ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα Nokia Developer, η Φινλανδική εταιρεία ανακοίνωσε πως σταματάει την ανάπτυξη του Symbian και το τοποθετεί σε λειτουργία συντήρησης.

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή ερώτηση ενός προγραμματιστή, ο οποίος πρότεινε μέσω του ανάλογου συστήματος κάποια βελτίωση στο Nokia Drive. Η απάντηση που πήρε από την εταιρεία είναι πως δεν προβλέπεται να γίνουν περαιτέρω διορθώσεις ή προσθήκες στο λειτουργικό.

«Ευχαριστούμε για τις ιδέες σας για βελτίωση, αλλά το Symbian είναι σε λειτουργία συντήρησης και δεν θα προστεθούν νέα χαρακτηριστικά χωρίς καλό λόγο (επαγγελματικές ). Έχουμε σημειώσει τις ιδέες σας για μελλοντική ανάπτυξη αν υπάρξει πιθανότητα κυκλοφορίας νέων χαρακτηριστικών» αναφέρει η ανακοίνωση.

Μετά από αρκετά χρόνια λοιπόν η Nokia σταματάει την ανάπτυξη του λειτουργικού που αποτελούσε βασικό της χαρακτηριστικό για αρκετά χρόνια. Πριν από ένα χρόνο μάλιστα είχε πουλήσει το Symbian στην εταιρεία Accenture, η οποία θα αναλάβει την υποστήριξη των παλαιότερων εκδόσεων μέχρι να λήξει η περίοδος συνεργασίας των δυο εταιρειών, το 2016.

Το λειτουργικό σύστημα Symbian χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές συσκευές κινητής τηλεφωνίας της Ericsson, της Motorola και της Nokia. Κυκλοφόρησε αρχικά το 1997 ως λειτουργικό PDA με την ονομασία EPOC32. Το 2000 ενσωματώθηκε για πρώτη φορά σε κινητό τηλέφωνο, στο Ericsson R380, το οποίο πολλοί θεωρούν ως το πρώτο εμπορικό smartphone. Η πρώτη συσκευή της Nokia με Symbian ήταν το Nokia 9210 Communicator που κυκλοφόρησε το 2001.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC