Τι καινούριο φέρνει στην ανάγνωση το ηλεκτρονικό βιβλίο;

Τι καινούριο φέρνει στην ανάγνωση το ηλεκτρονικό βιβλίο;
 

Στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου διοργανώνει εκδήλωση για το ηλεκτρονικό βιβλίο την Κυριακή 27 Μαΐου, στη 13.00, στο περίπτερο της Φιλαναγνωσίας (μέσα στο Περίπτερο 13) με τίτλο «Ηλεκτρονική ανάγνωση: μια νέα εποχή;» και ομιλητή τον Μιχάλη Καλαμαρά, υπεύθυνο της σελίδας «Ηλεκτρονικός Αναγνώστης».

Στην εκδήλωση συμμετέχει, επίσης, ο υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου, Σωκράτης Καμπουρόπουλος, ο οποίος θα προλογίσει, παρουσιάζοντας στοιχεία από πρόσφατη έρευνα χρηστών e-books που πραγματοποιήθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην ομιλία του ο Μιχάλης Καλαμαράς θα αναφερθεί στο τι είναι το ηλεκτρονικό βιβλίο και τι το καινούργιο φέρνει στην ανάγνωση.

Θα εξετάσει τα πλεονεκτήματά του, το λογισμικό και τις συσκευές όπου μπορεί να διαβάσει κανείς e-books, καθώς και τον τρόπο προμήθειάς τους.

Η παρουσίαση αποτελεί μια εισαγωγή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, επιχειρώντας μια χαρτογράφηση του χώρου του στην Ελλάδα, ενώ θα γίνει αναφορά και στον τρόπο δημιουργίας ενός e-book. Στην εκδήλωση επίσης θα παρουσιάσει συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης, ώστε το κοινό (και ιδίως οι εκπαιδευτικοί), να δουν από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση πάνω στα e-books.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει 55 λεπτά και είναι ελεύθερη για το κοινό (όπως άλλωστε και όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον χώρο της Έκθεσης).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC