Τιμ Κουκ: «Απόλυτα πολιτικά σκ…» το πρόστιμο-μαμούθ στην Apple

Τιμ Κουκ: «Απόλυτα πολιτικά σκ…» το πρόστιμο-μαμούθ στην Apple

Η επιβολή αναδρομικού φόρου ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Apple είναι «απόλυτα πολιτικά σκ…»… στην οποία «κάποιο ρόλο πρέπει να έπαιξε μία αντιαμερικανική τάση», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα Irish Independent, προσθέτοντας ότι θα συνεργασθεί με την κυβέρνηση της Ιρλανδίας για την ανατροπή της απόφασης, η οποία «στερείται νομικής ή ουσιαστικής βάσης».

«Δεν υπάρχει αδικοπραξία εδώ και πιστεύω ότι το αντιαμερικανικό αίσθημα μπορεί να ήταν ένας παράγων στην απόφαση για την επιβολή του φόρου αυτού. Πιστεύω ότι υπάρχει βούληση για τον επαναπροσανατολισμό προς την Ευρωπαϊκή Ενωση των φόρων που πρέπει να καταβληθούν στις ΗΠΑ ».

Ο Τιμ Κουκ απέρριψε την κατηγορία που απηύθυνε στην Apple η ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία κατέβαλε μόλις το 0,005% του αναλογούντος φόρου στην Ιρλανδία το 2014.

«Απλώς βρήκαν έναν αριθμό ούτε ξέρω από πού», λέει προσθέτοντας ότι η Apple καταβάλλει το 26% των συνολικών της κερδών ετησίως.

Ο Τιμ Κουκ τονίζει ότι, παρά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Apple θα παραμείνει προσηλωμένη στα σχέδιά της για επέκταση στην Ιρλανδία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC