Το 10% των Βρετανών θα διαθέτει e-reader μέχρι το τέλος του 2012

Το 10% των Βρετανών θα διαθέτει e-reader μέχρι το τέλος του 2012
 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας ΙΗS Screen Digest, ως το τέλος του 2011 είχαν πουληθεί 7 εκ. ηλεκτρονικοί αναγνώστες και ταμπλέτες στη Μ. Βρετανία. Στο τέλος του 2012 ο αριθμός αυτός αναμένεται να έχει φτάσει τα 12 εκ. συσκευές, αγγίζοντας το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας ευφορίας φθινοπωρινής παρουσίασης νέων, αναβαθμισμένων συσκευών ηλεκτρονικής ανάγνωσης στη βρετανική αγορά.

Έτσι, τις ανακοινώσεις/κινήσεις της Google (με το Nexus 7) και της Amazon, με το Kindle Paperwhite και το νέο Kindle Fire (που ανακοινώθηκαν αλλά πωλούνται, προς το παρόν, μόνο στις ΗΠΑ), ακολουθούν οι τρεις νέες συσκευές της Kobo (οι αναγνώστες Kobo Go, Kobo Mini και η ταμπλέτα Kobo Arc), που θα αρχίσουν να πωλούνται από την 1η Οκτωβρίου-η ταμπλέτα τον Νοέμβριο, και οι αναγνώστες Nook Simple Touch και Nook Glowlight της Barnes & Noble, που θα αρχίσουν να πωλούνται από τις 15 Οκτωβρίου, περίπου, όπως έχει ανακοινωθεί.

Τα φυσικά βιβλιοπωλεία όχι μόνον δεν είναι αμέτοχα, αλλά συμμετέχουν ενεργά σ΄ αυτές τις εξελίξεις: η Kobo/Rakuten θα λανσάρει τις νέες συσκευές μέσα από τα καταστήματα W.S. Smith, με τα οποία συνεργάζεται εδώ και καιρό αποκλειστικά, ενώ η Barnes & Noble θα υποστηρίζει το Nook μέσα από τα καταστήματα John Lewis, Blackwell´s, Argos και Foyles, που ετοιμάζουν ειδικά events για την παρουσίασή τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο ανταγωνισμός των κατασκευαστριών εταιρειών στο πεδίο των τιμών: οι νέοι ηλεκτρονικοί αναγνώστες Kobo Go, με οθόνη 6 ιντσών, και Kobo Mini, με οθόνη 5 ιντσών για τους teenagers, θα πωλούνται σε ανταγωνιστικές τιμές με το Kindle (100 και 59 στερλίνες, αντίστοιχα, η δε ταμπλέτα Kobo Arc από 170 έως 200 στερλίνες, οι εκδόσεις με 8 gb και 16 gb, αντίστοιχα). Επίσης, η Barnes & Noble ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία από τις ταμπλέτες της στη βρετανική αγορά, έως τα Χριστούγεννα, με τιμή που θα είναι ανταγωνιστική του Kindle Fire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC