Το 8,7% των λογαριασμών στο Facebook είναι ψεύτικοι

Το 8,7% των λογαριασμών στο Facebook είναι ψεύτικοι
 
Την προηγούμενη εβδομάδα το Facebook αποκάλυψε πως είχε 955 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και 543 εκατομμύρια από τους οποίους χρησιμοποιούσαν το κοινωνικό δίκτυο από κινητές συσκευές.

Ταυτόχρονα το Facebook αποκάλυψε ότι το 8,7% αυτών, περίπου 83,09 εκατομμύρια λογαριασμοί δηλαδή είναι ψεύτικοι, ποσοστό φανερά ανεβασμένο από το Μάρτιο όπου το κοινωνικό δίκτυο υπολόγιζε περίπου 42,25 με 50,7 εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως μέσα σε τέσσερις μήνες δημιουργήθηκαν 30 με 40 εκατομμύρια λογαριασμοί. Απλά τότε το κοινωνικό δίκτυο υπολόγιζε μόνο τους διπλούς και τους ψεύτικους λογαριασμούς, ενώ τώρα τους έχει κατηγοριοποιήσει διαφορετικά.

Έτσι, οι διπλοί λογαριασμοί, δηλαδή οι δεύτεροι και πολλές φορές και οι τρίτοι λογαριασμοί χρηστών που ήδη έχουν ένα λογαριασμό στο Facebook αντιπροσωπεύουν το 4,8% των συνολικών χρηστών.

Οι ψεύτικοι λογαριασμοί τώρα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, αυτούς που έχουν ταξινομηθεί λάθος, για παράδειγμα προφίλ για επιχειρήσεις ή οργανώσεις καθώς και ανεπιθύμητους λογαριασμούς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για σκοπούς που παραβιάζουν τους όρους του κοινωνικού δικτύου, όπως για παράδειγμα το spam.

Στο τέλος του Ιουλίου, τα ποσοστά αυτών των δυο βρίσκονταν στο 2,4% και 1,5% αντίστοιχα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC