Το αίμα ρέει άφθονο στη FoxConn

Το αίμα ρέει άφθονο στη FoxConn
 
Μπορεί οι εργαζόμενοι στο μεσαιωνικών εργασιακών συνθηκών εργοστάσιό του να αυτοκτονούν ο ένας μετά τον άλλον, ωστόσο ο Τέρι Γκου, ο μεγιστάνας της FoxConn, εταιρείας στην οποία συναρμολογούνται τα δημοφιλή iPhone, θεωρεί πως όλα πάνε καλά.

Ο Τέρι Γκου ξεκίνησε τη Foxconn 7.500 δολάρια που δανείστηκε από τη μητέρα του. Σήμερα είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ταϊβάν, έχοντας συμβόλαιο με τον κολοσσό της Apple. Η φιλοσοφία του έχει διαφανεί από τα αγαπημένα του ρητά, όπως ότι «οι άνθρωποι που πεινούν έχουν πιο καθαρό μυαλό», ενώ, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου είπε πως του προκαλεί πονοκέφαλο το να χειριστεί ένα εκατομμύριο ζώα, αναφερόμενος στους εργαζόμενους της Hon Hai, του ομίλου στον οποίο ανήκει η FoxConn.

Έτσι, το αίμα ρέει άφθονο στη φάμπρικα της FoxConn. Δεκαεννέα άνθρωποι έως σήμερα έβαλαν τέλος στη ζωή τους. Εκεί όπου οι εργάτες δουλεύουν έξι ημέρες την εβδομάδα σε δωδεκάωρες βάρδιες , ενώ τρώνε και κοιμούνται σε τεράστιους ψυχρούς κοιτώνες, κοντά στο εργοστάσιο.

Πρόσφατα, ο πατέρας ενός 26χρονου εργαζόμενου ο οποίος έπαθε εγκεφαλική βλάβη από ατύχημα στο εργοστάσιο στη νότιο Κίνα, πήγε στη δικαιοσύνη εναντίον της εταιρείας, στρέφοντας για άλλη μία φορά τα βλέμματα στις εργασιακές πρακτικές της επιχείρησης.

Ο άτυχος 26χρονος έχασε σχεδόν το μισό του εγκέφαλο σε εγχείριση, αφού επιβίωσε από ηλεκτροπληξία πριν από ένα χρόνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC