Το Apple Pay έρχεται και στην Ευρώπη

Το Apple Pay έρχεται και στην Ευρώπη

Η νέα υπηρεσία είναι πιθανό να κάνει πρεμιέρα στην Αγγλία μέσα στο 2015

Η Apple είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με αγγλικές τράπεζες έτσι ώστε να λανσαριστεί το Apple Pay το πρώτο μισό του 2015.

Σύμφωνα με άρθρο της «Telegraph» οι συζητήσεις είχαν πέσει μέχρι τώρα σε σκοπέλους μιας και υπήρχαν διαφωνίες για την πρόσβαση που θα έχει η Apple στα δεδομένα των χρηστών.

Το Αpple Pay είναι η νέα υπηρεσία της Apple που επιτρέπει στους χρήστες να σώσουν τα στοιχεία της κάρτας τους στη συσκευή τους. Εν συνεχεία μόνο με την χρήση της συσκευής και με ένα απλό σκανάρισμα της μπορούν προβούν εύκολα και άνετα αλλά πάνω απ’ όλα με ασφάλεια σε αγορές. Η συναλλαγή γίνεται άμεσα και επιβεβαιώνεται μέσω του αισθητήρα των δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID της Apple.

Σχετικά με τις επιφυλάξεις ακόμη των αγγλικών τραπεζών διαβάζουμε:

«Είναι κατανοητό πως οι τράπεζες δεν είναι ιδιαίτερα άνετες με τον αριθμό των προσωπικών πληροφοριών που θέλει η Apple να συλλέξει για τους πελάτες τους. Μερικά υψηλόβαθμα στελέχη φοβούνται το Apple Pay ακόμη και κάποιοι υποστηρίζουν πως μπορεί να αποτελέσει μια εισβολή στο τραπεζικό σύστημα στο σύνολο του με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Πέρα όμως από το παραπάνω, οι τράπεζες μάλλον είναι θετικές στην ιδέα μιας και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η υπηρεσία της Apple έχει κερδίσει κοινό και τράπεζες.

Αν επέλθει τελικά συμφωνία το Apple Pay θα έρθει και επίσημα στην Ευρώπη το πρώτο μισό του 2015.

Πηγή: appleworldhellas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC