Το Facebook ετοιμάζει λειτουργία που θα επιτρέπει το μοίρασμα περιεχομένου σε «στενό» κύκλο

Το Facebook ετοιμάζει λειτουργία που θα επιτρέπει το μοίρασμα περιεχομένου σε «στενό» κύκλο

Μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται περιεχόμενο με έναν περιορισμένο κύκλο στενών φίλων αναπτύσσει το Facebook. Το χαρακτηριστικό γνώρισμά του, με το όνομα «Favorites» («Αγαπημένοι»), διέρρευσε στην τεχνολογική κοινότητα και πλέον φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Πρόκειται για μια παρόμοια προσέγγιση με τη λειτουργία «Close Friends» («Στενοί Φίλοι») του Instagram, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα theverge. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέπεται στον χρήστη του κοινωνικού μέσου να ορίσει χειρονακτικά ορισμένους φίλους που θα βρίσκονται στον εσωτερικό του κύκλο. Στη συνέχεια, κάθε φορά που θα αναρτάται ένα story ή μια φωτογραφία που θέλει ο χρήστης να μοιραστεί, χρησιμοποιώντας το Messenger, θα παρουσιάζεται στα άτομα που βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σημείο που βρίσκεται μεταξύ του να βλέπουν όλοι οι φίλοι το περιεχόμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστορία του χρήστη στο Facebook και του να σταλεί ιδιωτικά στους φίλους μέσω άμεσου μηνύματος. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Instagram, το Facebook λέει ότι η λειτουργία αυτή δεν είναι ένας τρόπος περιορισμού του ποιος βλέπει την πραγματική ιστορία που αναρτήθηκε.

Το «Favorites» αναφέρεται ως μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μοιράζονται περισσότερα στο Facebook, χωρίς να ανησυχούν για τη λίστα των διαδικτυακών φίλων που αποτελούν περιστασιακές γνωριμίες, οι οποίες έχουν συσσωρευθεί κατά τη διάρκεια των ετών. Μάλιστα, ευθυγραμμίζεται με τις προσπάθειες του CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, να στρέψει τα κοινωνικά δίκτυα της εταιρείας σε μια πιο επικεντρωμένη στην προστασία της ιδιωτικής ζωής πλατφόρμα επικοινωνιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC