Το Facebook «κυκλώνει» την Αφρική με κολοσσιαίο υποθαλάσσιο καλώδιο 37.000 χλμ.

Το Facebook «κυκλώνει» την Αφρική με κολοσσιαίο υποθαλάσσιο καλώδιο 37.000 χλμ.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο πλέον θεωρείται μία από τις δευτερεύουσες βασικές ανάγκες των ανθρώπων. Μπορεί για πολλούς από εμάς να θεωρείται κάτι δεδομένο ωστόσο υπάρχουν περιοχές στον κόσμο που οι λέξεις ίντερνετ, σόσιαλ μίντια, e-mail κτλ. είναι άγνωστες καθώς υπάρχει η καθημερινή μάχη για τροφή, νερό και στέγαση.

Στην Αφρική δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν καν νερό και ηλεκτρικό στα σπίτια τους ενώ εκατομμύρια πολιτών πλήττονται από λοιμούς και πείνα. Για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ωστόσο αποτελεί ένα «παρθένο έδαφος» όσον αφορά τον τομέα του ίντερνετ και της παροχής τέτοιων υπηρεσιών.

Όπως μεταδίδει το techcrunch.com οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου επιδίδονται τα τελευταία χρόνια σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να κυριαρχήσουν σε αυτή την αγορά. Σε αυτή τη μάχη το Facebook φαίνεται να «κερδίζει».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC