Το Facebook θα ενημερώνει για πιθανές επιθέσεις από χάκερ

Το Facebook θα ενημερώνει για πιθανές επιθέσεις από χάκερ

Στην ενίσχυση της ασφάλειας των λογαριασμών των χρηστών του Facebook προχώρησε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση θα αποστέλλει ενημερώσεις σχετικά με επιθέσεις που πιθανόν προέρχονται από άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα, το Facebook θα ειδοποιεί τους χρήστες εάν υπάρχει η υποψία ότι έχουν πέσει θύματα «επίθεσης», την οποία έχει εξαπολύσει κάποια χώρα. Η Κίνα και η Ρωσία έχουν συχνά κατηγορηθεί για τέτοιου είδους επιθέσεις και το Facebook θα προειδοποιεί πλέον τα πιθανά θύματα κάθε φορά που υπάρχουν οποιεσδήποτε ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

«Από σήμερα, θα σας ενημερώνουμε εάν πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός σας έχει γίνει στόχος ή παραβιαστεί από κάποιον εισβολέα, ύποπτο ότι εργάζεται για λογαριασμό κάποιου έθνους. Κι ενώ πάντα λαμβάνουμε μέτρα για την ασφάλεια των λογαριασμών που θεωρούμε ότι έχουν παραβιαστεί, αποφασίσαμε να απευθύνουμε αυτή την επιπρόσθετη προειδοποίηση, εάν υπάρχουν έντονες υποψίες ότι μία επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μετά από εντολή κάποιας κυβέρνησης»,  αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθύνων σύμβουλος ασφαλείας του Facebook ‘Αλεξ Στάμος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Inquirer.

«Αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την κίνηση επειδή αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι συνήθως πιο εξελιγμένες και επικίνδυνες από άλλες και συνιστούμε στα θύματα να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να είναι ασφαλείς οι προσωπικοί τους διαδικτυακοί λογαριασμοί.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτή η προειδοποίηση δεν σχετίζεται σε οποιοδήποτε επίπεδο με κάποια παραβίαση στην πλατφόρμα ή το σύστημα του Facebook αλλά με το γεγονός ότι εάν έχει παραβιαστεί κάποιος λογαριασμός καθ’ αυτόν τον τρόπο τότε είναι πολύ πιθανό ο υπολογιστής ή η φορητή συσκευή να έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό. Οι χρήστες που ενδέχεται να λάβουν ένα τέτοιου είδους μήνυμα από το Facebook θα πρέπει να φροντίσουν για την αποκατάσταση του συστήματός τους», κατέληξε ο Στάμος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC