Το gadget που «μετράει» τις μπουκιές μας

Το gadget που «μετράει» τις μπουκιές μας
 
Η γρήγορη κατανάλωση φαγητού, συνήθως οδηγεί σε προβλήματα στη χώνευση της τροφής και αύξηση του βάρους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που μεταξύ των πιο συχνών συμβουλών για απώλεια βάρους, περιλαμβάνεται η καλή μάσηση και η αφιέρωση του σωστού χρόνου στο φαγητό.

Για όσους δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν το ρυθμό με τον οποίο τρώνε, ένα «έξυπνο» πιρούνι έρχεται να δώσει τη λύση. Το «HapiFork», όπως ονομάζεται, είναι ένα ηλεκτρονικό πιρούνι που δημιουργήθηκε από ομάδα ερευνητών.

Η πρωτότυπη αυτή συσκευή μετράει την ταχύτητα με την οποία καταναλώνουμε τις τροφές και «δονείται» προκειμένου να μας ειδοποιήσει ότι πρέπει να μασάμε πιο αργά, προκειμένου να αδυνατίσουμε.

«Οτιδήποτε μπορούμε να μετρήσουμε, μπορούμε και να το βελτιώσουμε» τονίζει ο Φαμπρίς Μπουτέν, γενικός διευθυντής και ιδρυτής των τεχνολογικών εργαστηρίων Hapi που βρίσκονται πίσω από το «έξυπνο» πιρούνι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, απαιτούνται περίπου 20 λεπτά προκειμένου να συνειδητοποιήσει κανείς ότι έχει χορτάσει. Τόσος είναι ο χρόνος που απαιτείται, ώστε να φτάσει το σχετικό μήνυμα από το στομάχι στον εγκέφαλο. Άρα, όσοι τρώνε γρήγορα κινδυνεύουν να καταναλώσουν πολύ περισσότερη τροφή, από όση πραγματικά χρειάζονται.

Η επιστημονική ομάδα που ανακάλυψε το «HapiFork» ισχυρίζεται ότι μπορεί, εκτός από την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, να βοηθήσει στη μείωση των κρουσμάτων διαβήτη καθώς και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Το νέο προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ και θα κοστίζει 99 δολάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC