Το Gmail κάνει πλέον αναζητήσεις και στα επισυναπτόμενα

Το Gmail κάνει πλέον αναζητήσεις και στα επισυναπτόμενα

Η Google προσθέτει μία νέα, πολύ χρήσιμη δυνατότητα στο Gmail, αυτή της αναζήτησης μέσα στα επισυναπτόμενα αρχεία των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που υπάρχουν στα εισερχόμενα.

 

Χρησιμοποιώντας την εντολή “has:attachment” και κατόπιν τις λέξεις-κλειδιά τής αναζήτησης στο σχετικό πεδίο του Gmail, η υπηρεσία θα ψάξει σε αρχεία κειμένου, παρουσιάσεις, αλλά και αρχεία PDF.

 

Οι αναζητήσεις, μπορούν επίσης να περιοριστούν σε συγκεκριμένους τύπους αρχείων χρησιμοποιώντας την εντονή “has:attachment ονομααρχείου:επέκταση”, για παράδειγμα: “has:attachment myreport:doc”.

 

Για την ώρα, οι αναζητήσεις περιορίζονται στα πιο πρόσφατα αρχεία που έχουν ταξινομηθεί από τους servers της Google, οπότε στα παλιότερα αρχεία δε θα λειτουργεί η συγκεκριμένη αναζήτηση.

 

Μένει να δούμε, πως θα λειτουργεί η υπηρεσία στα ελληνικά!

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC