Το Google Street View μάρτυρας σε δίκη στην Ταϊβάν

Το Google Street View μάρτυρας σε δίκη στην Ταϊβάν
 
Στην Ταϊπέι της Ταϊβάν τον ρόλο του αυτόπτη μάρτυρα σε ένα δικαστήριο ανέλαβε το Google Street View. Το σύστημα καταγραφής των δρόμων όλου του κόσμου προσέφερε απλόχερα τις γνώσεις του στην δικαιοσύνη της Ταϊβάν σε μία περίπτωση ατυχήματος με ποδήλατο.

Συγκεκριμένα, ο Lee ήταν κατηγορούμενος επειδή ο σκύλος του προκάλεσε ατύχημα σε έναν ποδηλάτη. Το θύμα, που ονομάζεται Peng, κατέθεσε ότι το σκυλί του Lee τον κυνηγούσε στο δρόμο τον περασμένο Ιούλιο, με αποτέλεσμα ο ίδιος να χάσει τον έλεγχο του ποδηλάτου, να πέσει κάτω και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Ο Lee αρνούταν ότι ο σκύλος ήταν δικός του, αλλά ο δικαστής εκμεταλλεύτηκε μία φωτογραφία του Google Street View που έδειχνε το συγκεκριμένο σκύλο να βρίσκεται στην αυλή του Lee. Αυτό απέδειξε ότι ο σκύλος άνηκε στον Lee και το δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο 2.000 δολαρίων.

Σημειώνεται ότι ο δικαστής έλαβε υπόψη ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, την περίοδο του ατυχήματος δεν υπήρχαν άλλα σκυλιά στην αγροτική περιοχή Miaoli County της Ταϊπέι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC