Το iOS 7 χρειάζεται βελτίωση για να γίνει πιο φιλικό προς το χρήστη

Το iOS 7 χρειάζεται βελτίωση για να γίνει πιο φιλικό προς το χρήστη

Είμαστε ακόμα στην αρχή της πορείας του iOS 7 και τα πρώτα παράπονα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους, τα οποία βγαίνουν στην επιφάνεια όσο περισσότερο οι χρήστες το χρησιμοποιούν. Τα παράπονα ποικίλλουν από το ότι τίποτα δεν έπρεπε να αλλάξει μιας και πολλοί ήταν συνηθισμένοι στον τρόπο λειτουργίας όλων των προηγούμενων iOS, μέχρι στα πιο λογικά και ουσιώδη που έχουν να κάνουν με τη διάρκεια της μπαταρίας, τρόπο αλληλεπίδρασης μέσα στο iOS και τα διάφορα bugs που εμφανίζονται.

Η εταιρεία Nielsen Norman Group, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα αλληλεπίδρασης μεταξύ των χρηστών και των διαφόρων περιβάλλοντων εργασίας και αξιολόγησης τους σχετικά με τη χρησιμότητα, φιλικότητα προς τον τελικό χρήστη και τρόπους βελτίωσής τους, έκανε μια έρευνα με σκοπό τη διερεύνηση του τι η Apple έκανε σωστά και τι λάθος στο iOS 7 με τη μορφή που έχει ως τώρα.

Όσον αφορά το Control center, αυτό ενεργοποιείται όταν σύρουμε το δάχτυλο πάνω στην οθόνη, απο κάτω προς τα πάνω. Τι γίνεται όμως όταν διαβάζουμε μια ιστοσελίδα και κάνουμε scroll με το δάχτυλο απο κάτω προς τα πάνω για να τη διαβάσουμε ολόκληρη, και το δάχτυλό μας κάνει την κίνηση από το κατώτερο σημείο της οθόνης προς τα πάνω; Θα εμφανιστεί το Control center και δε θα γίνει το scroll στη σελίδα. Θα πρέπει να κάνουμε scroll στη σελίδα από κάτω προς τα πάνω αλλά όχι από το κατώτερο σημείο της οθόνης. Αυτές είναι κάποιες λεπτομέρειες που στην Apple μπορεί να μην είχαν στο μυαλό τους μιας και σκεφτόντουσαν να παρουσιάσουν κάτι εντελώς καινούργιο και να μην έλαβαν υπ’ όψιν τους το πως θα φανεί στον τελικό χρήστη και τις πιθανότητες που θα έχει να μπερδευτεί. Επίσης, πολλές φορές τα link και το περιεχόμενο δεν μπορούν να ξεχωρίσουν, τα κουμπιά χάνονται μέσα στο background και ακόμα και τα εικονίδια των εφαρμογών δεν μπορούν να βρεθούν εύκολα λόγω των αλλαγών που έχουν γίνει.Η κατάσταση έχει ως εξής: Ναι μεν υπάρχουν πολύ καλές ιδέες στον τρόπο λειτουργίας του iOS 7 αλλά έχουν εφαρμοστεί με λάθος τρόπο. Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές που κάνουν να φαίνεται το iOS 7 διαφορετικό αλλά θέτουν σε ρίσκο την συνολική εμπειρία χρήσης. Η έρευνα αναφέρεται στα καινούργια gestures που έχουν να κάνουν με το Νotification tray, Spotlight search, και Control Center. Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι ότι την ίδια στιγμή που ο χρήστης σέρνει το δάχτυλο απο πάνω προς τα κάτω στην οθόνη για να εμφανίσει το Notification tray, μπορεί εφόσον δεν το κάνει σωστά, να ενεργοποιήσει το Spotlight search, το οποίο ενεργοποιείται με το να σύρουμε το δάχτυλο μας απο πάνω προς τα κάτω στην οθόνη, αλλά όχι απο το ψηλότερο σημείο της οθόνης.

iOS-7-update-iPad.jpg

Το θέμα είναι πως ναι μεν η Apple έκανε εντελώς καινούργιο, κυρίως εμφανισιακά, το iOS 7, αλλά φαίνεται πως ήθελε να ικανοποιήσει τους χρήστες που ήθελαν κάτι εντελώς νέο. Όντως η Apple έκανε την αλλαγή αυτή, αλλά επίσης πρόσφερε στους χρήστες πολλές ώρες εκμάθησης του τρόπου λειτουργίας του νέου λειτουργικού συστήματος, με τα gestures και με τον τρόπο που γενικά λειτουργεί και την αλλαγή φιλοσοφίας σε σχέση με τα προηγούμενα iOS. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα γίνουν κάποιες αλλαγές κάθε φορά που βγαίνουν νέες αναβαθμίσεις μιας και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC