Το iPad Mini θα επηρεάσει τις πωλήσεις των ανταγωνιστών

Το iPad Mini θα επηρεάσει τις πωλήσεις των ανταγωνιστών
 
Με τιμή που ξεκινά στα 329 δολάρια το iPad Mini είναι πολύ πιο ακριβό από ότι άλλα tablet της κατηγορίας του, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση αρκετών καταναλωτών. Σύμφωνα όμως με τον Mark Moskowitz, αναλυτή της J.P. Morgan, το προϊόν σίγουρα θα επηρεάσει τις πωλήσεις των ανταγωνιστών του.

Αρχικά οι περισσότεροι αναλυτές, ανάμεσα τους και ο Moskowitz πίστευαν πως η οικονομική έκδοση της συσκευής θα διέθετε χωρητικότητα 8GB, μειώνοντας έτσι την τιμή του ακόμα και κάτω από τα 250 δολάρια. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, ο Moskowitz όμως είναι σίγουρος πως τα χαρακτηριστικά του νέου tablet της Apple θα κάνουν αρκετούς καταναλωτές να το προτιμήσουν από άλλες ανταγωνιστικές συσκευές, παρά την αυξημένη τιμή του.

Το iPad Mini σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί παρόμοιες συσκευές όπως το Google Nexus 7, το Amazon Kindle Fire αλλά και το Samsung Galaxy Tab 2, συσκευές οι οποίες κοστολογούνται στα 199 δολάρια. Αντίθετα, η φθηνότερη έκδοση του Mini κοστίζει 130 δολάρια περισσότερο.

«Κατά την άποψη μας το μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης, και οι δυνατότητες του iOS 6 μπορούν να είναι αρκετά για να «κλέψει» μεγάλο μερίδιο από τις συσκευές των 199 δολαρίων» γράφει ο Moskowitz σε σημείωμα που απέστειλε σήμερα σε επενδυτές.

Το iPad Mini θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου με τιμή που θα ξεκινά από τα 329 δολάρια στην οικονομική έκδοση, με συνδεσιμότητα WiFi και αποθηκευτικό χώρο 16GB. Η ακριβότερη έκδοση του, με συνδεσιμότητα 3G ή 4G LTE και αποθηκευτικό χώρο 64GB κοστολογείται στα 659 δολάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC