Το «κάμπριο» σκάφος που προκαλεί τη φαντασία

Το «κάμπριο» σκάφος που προκαλεί τη φαντασία

Με πηγή έμπνευσης τα καμάρια της αυτοκίνησης

Η αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή παραπέμπει σε κάποιο σπορ, κάμπριο αυτοκίνητο. Τη δυνατότητα αυτή φέρνει στην ανοιχτή θάλασσα και ένα concept σκάφος της Reversys Boat που σχεδιάστηκε με καμπίνα η οποία ανοίγει και κλείνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, η ηλεκτρική οροφή προσφέρει τρεις επιλογές διαμόρφωσης, επιτρέποντας στον καπετάνιο να αντιδρά άμεσα σε κάθε αλλαγή του καιρού και των διαθέσεων των επιβατών.

«Γιατί δεν μπορούσαμε να εφοδιάσουμε σκάφη με αναδιπλούμενες μεταλλικές οροφές, σαν και αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας για αρκετές δεκαετίες;», αναρωτήθηκε η ελβετική ομάδα πίσω από το concept σκάφος.

Οι ανάλογες προτάσεις που είχαν παρουσιαστεί από άλλους σχεδιαστές υπολείπονται σε ομορφιά και απλές, ξεκάθαρες γραμμές που φέρνουν στο νου τα καμάρια της αυτοκίνησης.

Το σχέδιο της Reversys φαίνεται ιδιαίτερα θελκτικό και πρακτικό. Το σύστημα της οροφής, περιλαμβάνει δύο τμήματα που επιτρέπουν τις τρεις διαφορετικές επιλογές διαμόρφωσης: πλήρως κλειστό, μισάνοιχτο και πλήρως ανοιχτό.

boat13 boat12 boat11 boat9 boat8 boat7 boat5 boat6 boat4 boat2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC