Το μέλλον για την Google δεν περιλαμβάνει κωδικούς

Το μέλλον για την Google δεν περιλαμβάνει κωδικούς
Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η Google είναι από τις λίγες εταιρίες, που σκέφτονται συνεχώς το μέλλον, καθώς και τρόπους που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Ένας από αυτούς αφορά την ασφάλεια των λογαριασμών μας και έχει σαν στόχο την κατάργηση των κωδικών πρόσβασης. Το πρότζεκτ ονομάζεται YubiKey, και μετά από μία χρονιά γεμάτη από παραβιάσεις κωδικών σε διάφορα sites αλλά και την απώλεια λογαριασμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς, συνδρομές αλλά και παιχνίδια, ο αμερικάνικος κολοσσός στο τομέα της αναζήτησης, ψάχνει τους τρόπους για να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα.

Πρόκειται, ουσιαστικά για ένα «κλειδί» με τη μορφή USB stick, που θα έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης των κωδικών σας για όποιες σελίδες σας ενδιαφέρει, μόνο με την τοποθέτηση του στον υπολογιστή σας. Προς το παρόν, το πρότζεκτ βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, με άγνωστη την περίοδο κυκλοφορίας του. Όμως η Google, σκέφτεται τρόπους να το εξελίξει, ώστε να γίνει πιο πρακτικό.

Όπως δήλωσε στο IEEE Security and Privacy Magazine, ο Eric Grosse, αντιπρόεδρος της εταιρίας στο τμήμα ασφάλειας, «θα θέλαμε στο μέλλον να διαθέσουμε ένα smartphone ή μία “έξυπνη” συσκευή (σαν δακτυλίδι) στους καταναλωτές, μέσω της οποίας θα δίνεται η πρόσβαση σε έναν υπολογιστή και σε υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες μέσα από αυτόν με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού, ακόμη και στις περιπτώσεις που ο χρήστης θα είναι εκτός σύνδεσης σε τηλεφωνικό δίκτυο».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC