Το μπλουζάκι- «γυμναστής»

Το μπλουζάκι- «γυμναστής»
 
Ένα φουτουριστικό ρούχο γυμναστικής βρίσκεται στα σκαριά. Πρόκειται για το «Move» που μοιάζει με κάθε άλλο αθλητικό μπλουζάκι αλλά έχει ενσωματωμένους μικρούς αισθητήρες που ανιχνεύουν τις κινήσεις του ασκούμενου.
Στη συνέχεια βοηθούν τον άνθρωπο που το φορά να διορθώσει τη στάση του και τον τρόπο εκτέλεσης της άσκησης και στέλνει τα στοιχεία των κινήσεων σε εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο.

Σχεδιασμένο από ειδικούς στο Σιάτλ και με τη βοήθεια εκπαιδευτών πιλάτες, το «Move» έχει στόχο να προστατεύσει όσους κάνουν γιόγκα, πιλάτες αλλά και άλλα αθλήματα όπως μπέιζμπολ και γκολφ, από τραυματισμούς.

Από το «Move» μπορούν επίσης να επωφεληθούν οι χορευτές Hip-hop, μπαλέτου και σύγχρονου χορού.

Καθώς ο ασκούμενος αλλάζει στάση, οι αισθητήρες «διαβάζουν» τη θέση του σώματος και τις κινήσεις των μυών. Είτε η κίνηση είναι ακριβής, όπως στη γιόγκα, είτε είναι πιο δυναμική, όπως στο χιπ-χοπ, στέλνονται μικρά ηλεκτρικά σήματα που γίνονται αισθητά από το δέρμα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και προσαρμογές.

Στη συνέχεια τα δεδομένα στέλνονται σε εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που καταγράφει τις αλλαγές στις κινήσεις ώστε ο ασκούμενος να βλέπει την πρόοδό του ή τι χρειάζεται βελτίωση.

Τέτοιες καινοτόμες δημιουργίες δεν είναι κάτι καινούριο για την Electricfoxy, την εταιρεία πίσω από το «Move», η οποία δεσμεύεται να συνεχίσει να βελτιώνει και να εξελίσσει την ιδέα που είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_1012.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_1117.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_1213.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_1312.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC