Το Pirate Pay φιλοδοξεί να σταματήσει τα torrents

Το Pirate Pay φιλοδοξεί να σταματήσει τα torrents
 

Φαίνεται ότι οι εταιρείες του Χόλιγουντ όπως βέβαια και οι δισκογραφικές έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά την πάταξη της πειρατείας. Δεδομένου λοιπόν ότι ένα από τα βασικά κανάλια διαμοιρασμού αρχείων είναι τα torrents, εστιάζονται με κάθε τρόπο σε αυτά.

Καταρχάς προσπαθούν να τα βγάλουν εκτός νόμου. Είναι γνωστές άλλωστε οι νομικές ενέργειες εναντίον του The Pirate Bay. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι πέτυχαν να απαγορευτεί η πρόσβαση σε αυτό από Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία.

Απ’ ό,τι βλέπουμε όμως, δεν περιορίζονται εκεί. Όπως έγινε γνωστό, η Pirate Pay, μια εταιρεία η οποία αποτελείται από Ρώσους προγραμματιστές ότι αναπτύσσει μεθόδους ώστε να εμποδίζεται ο διαμοιρασμός μέσω torrents.

Ήδη μάλιστα έχει καταφέρει να μπλοκάρει περισσότερα από 50.000 downloads της ταινίας ‘Vysotsky: Thanks go God I’m Alive’ ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της. Αν και ακόμη δεν είναι σαφές το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί φαίνεται ότι πρόκειται για κάποιο τύπο επίθεσης DDoS προς τους υπολογιστές που συμμετέχουν στο διαμοιρασμό.

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία για την ταινία ‘Vysotsky: Thanks go God I’m Alive’ πέτυχε να συνδεθεί με κάθε υπολογιστή που την διαμοίραζε. Από εκεί και πέρα στόχος ήταν να στείλει τέτοια κίνηση ώστε να δώσει λάθος πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις IP των υπολοίπων υπολογιστών με τους οποίους υπήρχε επικοινωνία προκειμένου να αποσυνδεθούν ο ένας από τον άλλον.

Πρόκειται φυσικά για εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη όχι τόσο για το θέμα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Άλλωστε είναι απολύτως λογικό οι εταιρείες να προσπαθούν να προστατεύσουν τα έσοδα τους.

Αυτό που αξίζει να μελετήσει κανείς είναι με ποιο τρόπο η κοινότητα όσων διαμοιράζουν αρχεία μέσω torrents. Λογικά θα ξεκινήσει η χρήση εφαρμογών όπως το OneSwarm το οποίο είναι ένας torrent client που λογικά θα μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες επιθέσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC