Το πρώτο ΑΤΜ για Bitcoins έκανε την εμφάνιση του στον Καναδά!

Το πρώτο ΑΤΜ για Bitcoins έκανε την εμφάνιση του στον Καναδά!

Το πρώτο μηχάνημα ανάληψης bitcoins σε δολλάρια παγκοσμίως βρίσκεται στο Βανκούβερ του Καναδά

Κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του πραγματοποιήθηκαν 81 συναλλαγές αξίας περισσότερων από 10.000$!

Το μηχάνημα ανάληψης συνδέεται σε πραγματικό χρόνο με τους λογαριασμούς κατόχων bitcoins και τους δίνει τη δυνατότητα να μετατρέπουν τα εικονικά νομίσματα σε αμερικανικά δολλάρια αλλά και το αντίστροφο!

BXt9qJaCIAAaY5I

Το bitcoin επινοήθηκε το 2009 από έναν ειδικό στην πληροφορική ο οποίος κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Σατόσι Νακαμότο και επιθυμούσε να δημιουργήσει ένα νόμισμα που να μην εξαρτάται από καμιά κεντρική τράπεζα ή χρηματοπιστωτικό θεσμό. Ένα είδος ηλεκτρονικού νομίσματος δημιουργημένου από κομμάτια πολύπλοκων κωδίκων πληροφορικής που δημιουργούνται αυτόματα από υπολογιστή, μια διαδικασία που αποκαλείται “εκτύπωση” και μπορεί θεωρητικά να αναπαραχθεί από οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του έναν υπολογιστή.

Το λογισμικό είναι προγραμματισμένο ώστε να παρουσιάζει εκθετική δυσκολία στην “εκτύπωση” νέων bitcoins, ο συνολικός αριθμός των οποίων σε κυκλοφορία είναι περιορισμένος στα 21 εκατομμύρια.

Μόλις δημιουργηθούν, τα bitcoins αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του ιδιοκτήτη τους, σ’ ένα εικονικό πορτοφόλι, και μπορούν να ανταλλάσσονται με τρίτους. Τέτοιες συναλλαγές γίνονται χωρίς να χρειάζεται να περάσει κανείς από την τράπεζα και παραμένουν ανώνυμες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC