Το ψηφιακό βακτήριο mycoplasma genitalium

Το ψηφιακό βακτήριο mycoplasma genitalium
 
Αν και ακούγεται περίεργο πλέον δεν θα είναι μόνο οι ιοί και τα malware οι μόνοι μικροοργανισμοί που θα βρίσκονται εντός των υπολογιστών μας. Ξεκινώντας από το Mycoplasma genitalium πρόκειται να μετακινήσουν σε αυτούς και τα κανονικά βακτήρια.

Αναφερόμαστε φυσικά στην δημιουργία ένα πλήρως λειτουργικού μοντέλου του συγκεκριμένου βακτηρίου σε ψηφιακή μορφή.

Το επίτευγμα θα επιτρέψει στους επιστήμονες να μην χρησιμοποιούν πραγματικά κύτταρα και κατ’ επέκταση να κάνουν εικονικά πειράματα τα οποία όμως θα είναι εξίσου αξιόπιστα αλλά πολύ πιο φθηνά και με πολύ ταχύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι αν τα έκαναν σε πραγματικά βακτήρια.

Η επιλογή του Mycoplasma genitalium έγινε επειδή είναι πολύ απλό. Διαφορετικά θα ήταν σχετικά δύσκολο να αναπαραστήσουν με ακρίβεια τις βασικές λειτουργίες του

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πολύ σημαντικό βήμα καθώς το project αυτό θα αποτελέσει τη βάσει για την ψηφιοποίηση των λειτουργιών πολλών άλλων κυττάρων και άρα την πραγματοποίηση πειραμάτων, πολύ πιο γρήγορα και σε συνδυασμό βέβαια με άλλους μικροοργανισμούς.

Με άλλα λόγια η προσπάθεια για την θεραπεία πολύ σημαντικών ασθενειών θα γίνει εξαιρετικά πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC