Το ΣΕΚΕΕ παρουσιάζει το Hellenic Mobile Cluster

Το ΣΕΚΕΕ παρουσιάζει το Hellenic Mobile Cluster
 
Ένας πρωτοποριακός για τα ελληνικά δεδομένα, συνεργατικός σχηματισμός των επιχειρήσεων, ερευνητικών και άλλων φορέων που ασχολούνται με τις ασύρματες και κινητές τεχνολογίες, θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό την προσεχή Τετάρτη.

Ονομάζεται Hellenic Mobile Cluster (HMC) και αναπτύσσεται με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), με αρχικούς συμμετέχοντες τις εταιρείες – μέλη του Συνδέσμου, και 13 ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς.

Το Hellenic Mobile Cluster βρίσκεται στον πυρήνα ενός νέου δυναμικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας που αναπτύσσεται παρά και ενάντια στην κρίση, με ισχυρή τεχνογνωσία και έντονα εξωστρεφή προσανατολισμό.

Ο τομέας των εφαρμογών και υπηρεσιών στις κινητές συσκευές παρουσιάζει πολύ ισχυρή επιστημονική, τεχνολογική, ερευνητική και καινοτομική δραστηριότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται περισσότερες από 80 εταιρείες που απασχολούν αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό και αυξάνουν σημαντικά τον κύκλο εργασιών τους κάθε χρόνο.

Γύρω τους αναδύεται ένα ολόκληρο οικοσύστημα από επιχειρηματίες, ερευνητές, συμβούλους, επενδυτές, startups το οποίο πλαισιώνει τις εδραιωμένες και διεθνείς εταιρείες αλλά και τις καινούργιες που στηρίζονται σε νέους επιστήμονες και δημιουργούς.

Το Hellenic Mobile Cluster επιδιώκει να αυξήσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των μελών του, να τονώσει την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών που θα απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά, που το 2012 ξεπέρασε το 1 δισ. συσκευές.

Στοχεύει επίσης να δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας και να απαντήσει στις επίκαιρες επιχειρηματικές, τεχνολογικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις.

Παράγοντας -κλειδί- για την επιτυχία του είναι οι συνέργειες που θα μπορούν να επιτευχθούν μεταξύ των διαφόρων μερών της λεγόμενης τριπλής έλικας (πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και βιομηχανία). Ο φορέας-αρωγός (facilitator) του Hellenic Mobile Cluster είναι η εταιρεία Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε.

Η εκδήλωση παρουσίασης του Hellenic Mobile Cluster, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ε.ΚΕ.Φ.Ε. «Δημόκριτος» από τις 17:30 μέχρι τις 20:30. Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, στελέχη επιχειρήσεων, καθώς και στελέχη φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις εφαρμογές σε κινητές συσκευές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC