Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου NGI του FBI θα έχει “φακελώσει” 52 εκατομμύρια πολίτες μέχρι το 2015

Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου NGI του FBI θα έχει “φακελώσει” 52 εκατομμύρια πολίτες μέχρι το 2015

Σύμφωνα με μία αναφορά του Electronic Frontier Foundation, η βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου του FBI, που διαθέτει δεδομένα από το 1/3 των Αμερικανών πολιτών αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Το σύστημα με την κωδική ονομασία NGI, συνδυάζει τη βάση δαχτυλικών αποτυπωμάτων του FBI που αγγίζει τα 100 εκατομμύρια με αποτυπώματα παλάμης, φωτογραφίες από σαρώσεις ίριδας και φωτογραφίες από εκμαγεία.

Όπως είναι φυσικό, το σύστημα NGI έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αφού δεν περιέχει δεδομένα μόνο από εγκληματίες, αλλά όλων όσων έχουν δώσει κάποια φωτογραφία τους για κάποιο ζήτημα με το δημόσιο ή ζήτησαν έλεγχο για το παρελθόν τους.

Σύμφωνα με έγγραφα του Electronic Frontier Foundation, το σύστημα είναι ικανό να επεξεργάζεται/ προσθέτει 55.000 εικόνες την ημέρα, και θα έχει όλα τα δεδομένα προσώπου 52 εκατομμυρίων πολιτών έως στο 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC