Το Startup Weekend για έκτη φορά στην Αθήνα

Το Startup Weekend για έκτη φορά στην Αθήνα

Το Startup Weekend είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στόχο έχει να φέρει κοντά ανθρώπους με διαφορετικά υπόβαθρα και δεξιότητες προκειμένου μέσα σε 54 ώρες να συνεργαστούν και να μετατρέψουν μια ιδέα σε μια επιχείρηση. Παγκοσμίως, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 1000 Startup Weekends σε περισσότερες από 170 χώρες και μέσα από αυτά έχουν αναδειχθεί startups τα οποία σήμερα έχουν μια δυνατή πορεία στο αντικείμενο τους. Κυρίως όμως, το SW είναι ένα μεγάλο δίκτυο καινοτόμων ανθρώπων με πάθος και ιδέες που έχουν την ικανότητα και τη δυνατότητα και την θέληση να αλλάξουν τον κόσμο.

Το Athens Startup Weekend θα πραγματοποιηθεί στις 7,8 και 9 Μαρτίου στον χώρο του The Cube Athens ( http://thecube.gr/) Έχοντας την καινοτομία ως βασικό άξονα της, η διοργάνωση αυτή φέρει άλλη μια πρωτοτυπία. Θα δοθεί έμφασή στους makers, τους ανθρώπους δηλαδή που αγαπούν να κατασκευάζουν αντικείμενα με στόχο την δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες μαζεύονται και δημιουργούν προϊόντα και υπηρεσίες που ανατρέπουν την κλασική έννοια (και σύστημα) της αγοράς και αναδεικνύουν τις έννοιες του self-directed knowledge, της δημιουργικότητας, της επιχειρηματικότητας, της συνεργασίας και της καινοτομίας.

Όπως θα δείτε και στη σελίδα μας στο SW θα συμμετέχουν καταξιωμένοι μεντόρες και κριτές οι οποίοι θα συνεισφέρουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Θα δωθεί αρκετά μεγάλη δημοσιότητα και θα υπάρξουν ομιλίες/παρεμβάσεις από ανθρώπους που έχουν αναδειχθεί στο χώρο (π.χ AIT, Microsoft, Kariera.gr κ.τ.λ)

To startup weekend αποτελεί την ναυαρχίδα όλων των εκδηλώσεων start up και μέσω από αυτή την δημιουργική διαδικασία προέκυψαν αξιοσημείωτες επιχειρηματικές δραστηριότητες που άλλαξαν τον Ελληνικό τρόπο σκέψης.

Περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή στο: http://athens.startupweekend.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC