Το twitter μπλόκαρε μηνύματα νεοναζιστικής οργάνωσης

Το twitter μπλόκαρε μηνύματα νεοναζιστικής οργάνωσης
 
Τα μηνύματα μιας ακροδεξιάς οργάνωσης μπλόκαρε στη Γερμανία το twitter, την οποία έχουν απαγορεύσει οι τοπικές αρχές, κάνοντας χρήση για πρώτη φορά του δικαιώματος να επιβάλει περιορισμούς στο περιεχόμενό του σε μια συγκεκριμένη χώρα.

«Ο λογαριασμός και όλο του το περιεχόμενο έχει μπλοκαριστεί στη Γερμανία, όμως παραμένει ορατό στους χρήστες του twitter σε άλλες χώρες», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ιστότοπου.

Το twitter είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος ότι σκοπεύει να υιοθετήσει μια πολιτική σύμφωνα με την οποία θα μπορεί να αφαιρεί παράνομο περιεχόμενο από μία χώρα, επισημαίνοντας ότι το γεγονός πως θα επιτρέπει τα μηνύματα αυτά να διαβαστούν σε άλλες χώρες εξυπηρετεί την ελευθερία της έκφρασης και τη διαφάνεια.

Ο εκπρόσωπος του ιστότοπου σημείωσε ότι η απόφαση να απαγορευθούν τα μηνύματα της νεοναζιστικής γερμανικής ομάδας Besseres Hannover (Καλύτερο Ανόβερο) ελήφθη έπειτα από αίτημα της αστυνομίας του Ανόβερου.

Η γερμανική αστυνομία έκανε έρευνες τον προηγούμενο μήνα στα σπίτια περισσότερων από 20 φερόμενων μελών της ομάδας αυτής, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ανόβερου, η οργάνωση απαγορεύθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου και διατάχθηκε να πάψει όλες τις δραστηριότητές της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC