Το YouTube βάζει τέλος στο Flash!

Το YouTube βάζει τέλος στο Flash!

Με προκαθορισμένο web player τον HTML5 και όχι τον Flash θα είναι πλέον το Youtube

Τα τελευταία 5 χρόνια η Google πειραματίζεται με τον HTML5 player στην υπηρεσία YouTube, αλλά επειδή μέχρι σήμερα δεν είχε εξελιχθεί όσο θα ήθελε η υπηρεσία, οπότε ο προκαθορισμένος player ήταν αυτός του Flash.

Αυτό όμως πλέον αλλάζει αφού τo YouTube αποφάσισε ότι ο προκαθορισμένος web player της υπηρεσίας για τους browsers Google Chrome, Internet Explorer 11, Safari 8 από δω και στο εξής θα είναι ο HTML 5 δίνοντας τέλος στον Flash που ήταν μέχρι σήμερα.

Η κίνηση αυτή του Youtube οφείλεται στο γεγονός οτι ο HTML5 web player αναμένεται να επεκταθεί και να χρησιμοποιείται και σε άλλες πλατφόρμες, όπως Smart TVs και streaming set-top boxes στις οποίες το Youtube θέλει να είναι διαθέσιμο κι εύκολα προσβάσιμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC