Τρία smartphones σε τροχιά έστειλε η NASA

Τρία smartphones σε τροχιά έστειλε η NASA
 
Σε τροχιά στο διάστημα έστειλε η NASA τρία smartphones. Ο λόγος για την περίεργη αυτή αποστολή, δεν είναι κάποιο υπερεξελιγμένο πείραμα αλλά κυρίως για δει τι θα συμβεί!

Οι συσκευές που βρίσκονται σε τροχιά, είναι τρία HTC Nexus One οι οποίες εκτοξεύτηκαν την Κυριακή.

Η αποστολή εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την έρευνα για την κατασκευή δορυφόρων με κόστος μικρότερο των 10.000 δολαρίων. Έτσι, η NASA ήθελε να ελέγξει εάν οι συσκευές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν «εγκέφαλοι» των δορυφόρων.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει γιατί επέλεξε να χρησιμοποιήσει τρία ίδια μοντέλα για το πείραμα, τα οποία μάλιστα είναι αρκετά παλιά και πλέον εκτός παραγωγής.

Προς το παρόν, οι «Τηλεφωνο-Δορυφόροι», τα PhoneSats όπως ονομάζονται, λαμβάνουν φωτογραφίες της Γης από το διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA στέλνει εκτός Γης συσκευές smartphone αφού το 2011 είχε στείλει δύο iPhone στο διεθνή διαστημικό σταθμό. Οι συσκευές δοκιμάστηκαν σε συνθήκες διαστημικές, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν μπορούν να λειτουργήσουν εκτός Γης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC