Τρία στα τέσσερα smartphones χρησιμοποιούν Android

Τρία στα τέσσερα smartphones χρησιμοποιούν Android
 
Ευχαριστημένη θα πρέπει να είναι η Google από τα αποτελέσματα μιας έρευνας της IDC για το ποσοστό συσκευών που απεστάλησαν στα καταστήματα το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 75% των συσκευών που διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά χρησιμοποιούν λειτουργικό Android.

Συγκεκριμένα, οι αποστολές Android συσκευών από τη Samsung, την HTC και άλλες κατασκευάστριες στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου έφτασαν τα 136 εκατομμύρια μονάδες, αποκτώντας έτσι μερίδιο της τάξης του 75% στην παγκόσμια αγορά, αρκετά μεγαλύτερο του 57,5% που σημείωσαν κατά την ίδια περίοδο πέρσι.

Την ίδια στιγμή ανεβασμένο αλλά με πολύ μικρότερη διαφορά από πέρσι εμφανίζεται και το μερίδιο του iOS, με 14,9% έναντι 13,8. Η μεγάλη αυτή διαφορά θα πρέπει να θεωρείται λογική, μιας και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το iOS χρησιμοποιείται μόνο από τα προϊόντα της Apple, ενώ το Android σε εκατοντάδες, τουλάχιστον, συσκευές.

Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει πως όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα εμφανίζουν σημαντικές μειώσεις, αφού οι χρήστες τους μεταβαίνουν σιγά σιγά σε Android ή iOS.

Το Research in Motion της Blackberry έπεσε στο 7,7% σε σχέση με το 9,5% που σημείωσε πέρσι ενώ το Symbian, ένα «νεκρό» πλέον λειτουργικό από τότε που σταμάτησε η ανάπτυξη του μετά βίας ξεπέρασε το 4% από το 14,6% που κατείχε το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Ακόμα πιο κάτω με 3,6% βρίσκεται το κινητό λειτουργικό της Microsoft, εντούτοις η πρόσφατη κυκλοφορία των πρώτων συσκευών με Windows Phone 8 αναμένεται να αλλάξει αρκετά το νούμερο αυτό.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1121.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC