Υπηρεσία ψηφιακής «διαθήκης» από την Google

Υπηρεσία ψηφιακής «διαθήκης» από την Google
 
Μια νέα υπηρεσία δημιούργησε το μεγαθήριο του διαδικτύου, Google, η οποία δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγξουν την τύχη των ψηφιακών τους δεδομένων αφού οι ίδιοι θα έχουν φύγει από τη ζωή!

Όσο μακάβριο και αν ακούγεται, το θέμα της διαχείρισης των προσωπικών ψηφιακών δεδομένων, δεν παύει να είναι υπαρκτό. Έτσι, η υπηρεσία «Inactive Account Manager» δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει την αυτόματη διαγραφή των δεδομένων του έπειτα από κάποιο διάστημα μετά το θάνατό του, ή την κληροδότησή τους σε άλλους χρήστες.

Στα δεδομένα περιλαμβάνονται τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε λογαριασμούς Gmail καθώς και αρχεία από άλλες υπηρεσίες της εταιρείας όπως είναι η υπηρεσία ιστολογίων Blogger, το κοινωνικό δίκτυο Google Plus, το σύστημααποθήκευσης δεδομένων Google Drive, το Picassa και το YouTube.

Η διαγραφή των δεδομένων μπορεί να πραγματοποιηθεί 3, 6, 7 ή 12 μήνες μετά την παύση χρήσης των υπηρεσιών, ανάλογα με την επιλογή που έχει γίνει. Φυσικά, αυτό δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά πραγματικό θάνατο. Η υπηρεσία θα πραγματοποιήσει τη διαγραφή από τη στιγμή που ο χρήστης δεν χρησιμοποιήσει κάποια από τις υπηρεσίες στο προεπιλεγμένο διάστημα.

Εναλλακτικά, η εταιρεία θα στείλει σε όσους έχουν οριστεί ρητά ως «κληρονόμοι», ένα μέρος ή το σύνολο των δεδομένων του θανόντος. Ο αριθμός των «κληρονόμων» μπορεί να φτάσει τους 10.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα υπηρεσία θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε την ψηφιακή μεταθανάτια ζωή σας με τρόπο που θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλειά τους – και θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή των αγαπημένων σας, αφού εσείς θα έχετε πια φύγει», αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιό της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC