Υπό έρευνα η Google από την Επιτροπή Εμπορίου για αντιμονοπωλιακές τακτικές

Υπό έρευνα η Google από την Επιτροπή Εμπορίου για αντιμονοπωλιακές τακτικές

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Επιτροπή Εμπορίου εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να παραπέμψει την Google για θέματα αντιμονοπωλιακών τακτικών με την τελική απόφαση να τοποθετείται στα τέλη Νοέμβρη ή Δεκέμβρη.

Μετά από ένα χρόνο ενδελεχούς έρευνας και παράπονα πολλών εταιρειών αρκετά μέλη της Επιτροπής Εμπορίου είναι πεπεισμένα ότι η Google χρησιμοποιεί παράνομα την κυριαρχία της στον τομέα της αναζήτησης για να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές.

Η πλειοψηφία των χρηστών του Διαδικτύου χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης της Google για να ανακαλύψει νέα πράγματα. Η Google κατηγορείται ότι δίνει χαμηλές βαθμολογίες σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες ώστε να μην εμφανίζονται στα πρώτα αποτελέσματα των αναζητήσεων, τα οποία και λαμβάνουν και τα περισσότερα κλικς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google εμπλέκεται σε έρευνα της Επιτροπής με το τελευταίο «σκάνδαλο» να αφορά πρόστιμο $22.5 εκατομμυρίων που πρέπει να καταβάλει η εταιρεία εξαιτίας ενός θέματος ασφαλείας στον Safari του iOS.

[via MacUser]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC