Υποβαθμίζονται τα πειρατικά sites στα αποτελέσματα του Google

Υποβαθμίζονται τα πειρατικά sites στα αποτελέσματα του Google
 
Άσχημα τα νέα για τις ιστοσελίδες με πειρατικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Google πρόκειται να πραγματοποιήσει αλλαγές στον αλγόριθμο της ώστε να μην εμφανίζονται ψηλά στις αναζητήσεις.

Μάλιστα η όποια υποβάθμιση δεν θα γίνεται καθόλου τυχαία. Αντιθέτως θα συνδέεται με τον αριθμό των αιτημάτων απόσυρσης περιεχομένου λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερα τέτοια αιτήματα έχουν υποβληθεί για μια ιστοσελίδα, τόσο χαμηλότερα θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google. Παρόλα αυτά, όπως διευκρινίστηκε δεν πρόκειται να διαγράφεται από τη λίστα αποτελεσμάτων.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον πάντως είναι ότι δεν θα ελέγχεται αν τα πιο πάνω αιτήματα έχουν πράγματι βάση αλλά μόνο ο αριθμός τους. Γεγονός που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί από κακόβουλα άτομα προκειμένου να επηρεαστούν ανταγωνιστικές τους σελίδες. Βέβαια η Google δημοσιεύει «αναφορές διαφάνειας». Αναφέρει δηλαδή ποιοι ζητούν αφαίρεση περιεχομένου γεγονός που ίσως μειώσει κάπως το φαινόμενο αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC