Υπολογιστές από ανακυκλωμένα CD και DVD

Υπολογιστές από ανακυκλωμένα CD και DVD
 

Αν και τα άχρηστα cd και dvd δεν έχουν πολλές χρήσεις, η Fujitsu ανακάλυψε ότι μπορεί άνετα να τα χρησιμοποιήσει στη γραμμή παραγωγής της. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα ξεκινήσει να συγκεντρώνει άχρηστα cd και dvd με στόχο την ανακύκλωση τους.

Οι πρώτες ύλες που θα προκύπτουν από τη διαδικασία ανακύκλωσης, θα τα χρησιμοποιούνται στη γραμμή παραγωγής, ώστε να κατασκευάζει ολοκαίνουργια laptops.

Μάλιστα το πρώτο μοντέλο που θα δημιουργηθεί με τη μέθοδο αυτή θα είναι το Lifebook P772E, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και αρκετά ακόμη. Μάλιστα σύμφωνα με τη Fujitsu η συγκεκριμένη διαδικασία θα εξοικονομεί 10 τόνους νέου πλαστικό το χρόνο, και θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 15%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC