Χάκαραν ακόμη και το Tesla!

Χάκαραν ακόμη και το Tesla!

Πόσο ευαίσθητα θα είναι σε κυβερνοεπιθέσεις τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα διαρκώς στο διαδίκτυο και θα καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις σε καθεστώς αυτόνομης οδήγησης;

Κανείς δεν μπορεί να δώσει ασφαλή απάντηση αυτή τη στιγμή, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά των κατασκευαστών προσπάθεια «θωράκισης» των ηλεκτρονικών τους συστημάτων απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες.

Αν κρίνουμε πάντως σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η κινεζική εταιρεία παροχής υπηρεσιών internet, Tencent, οι κίνδυνοι παραμονεύουν. Η ομάδα ασφαλείας της Tencent κατάφερε να «εισβάλει» στα συστήματα ελέγχου του Tesla Model S και να το ελέγχει εξ αποστάσεως. Η Tencent ειδοποίησε την αμερικάνικη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχετικά με τα κενά ασφαλείας της, και η Tesla έσπευσε αμέσως να λανσάρει νέα – πιο ασφαλή – έκδοση του λογισμικού της.

Στο ακόλουθο video οι Κινέζοι κάνουν επίδειξη της δυνατότητας ελέγχου του Tesla μέσω υπολογιστή, χακάροντας τη σύνδεση του αυτοκινήτου σε κακόβουλο δίκτυο wi fi. Ένα από τα… κόλπα που έκαναν είναι να κλείσουν τους εξωτερικούς καθρέπτες με το πάτημα ενός κουμπιού, την ώρα που το Model S ήταν εν κινήσει!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC