Χάνει η Microsoft την ονομασία SkyDrive σε δικαστική διαμάχη

Χάνει η Microsoft την ονομασία SkyDrive σε δικαστική διαμάχη

Η Microsoft χάνει το εμπορικό σήμα SkyDrive μετά από δικαστική διαμάχη με αγγλική εταιρεία παροχής δορυφορικής τηλεόρασης με την επωνυμία ΒSkyΒ.

Microsoft και ΒSkyΒ βρέθηκαν στα δικαστήρια τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή το όνομα της cloud υπηρεσίας που προσφέρει ο software κολοσσός με την αιτιολογία ότι το SkyDrive είναι μέρος του εμπορικού σήματος Sky και προκαλεί «σύγχυση» στους καταναλωτές. Η Microsoft από τη μεριά της δε θα ασκήσει έφεση για το όνομα και έτσι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δωθεί μία παράταση για τη χρήση του ονόματος SkyDrive μέχρι την τελική μετονομασία της υπηρεσίας της Microsoft.

Η British Sky Broadcasting (BSkyB) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής δορυφορικού σήματος, τηλεφωνίας και internet στην Αγγλία χωρίς ωστόσο να προσφέρει κάποια υπηρεσία αποθηκευτικού χώρου στο cloud όπως το SkyDrive. Είναι η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα που η Microsoft «κάνει πίσω» σε παρόμοια κατάσταση, όπως στην περίπτωση της ονομασίας Metro για το νέο γραφικό περιβάλλον των Windows 8 λίγους μήνες πριν.

Αναμφίβολα, το SkyDrive ήταν ένα αρκετά καλό, εύκολο και αναγνωρίσιμο όνομα. Ας ελπίσουμε να βρεθεί ένα εξίσου αντιπροσωπευτικό όνομα από τη Microsoft.Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το νέο όνομα που θα έχει από εδώ και στο εξής το SkyDrive, δεν αποκλείεται βέβαια να ανακοινωθεί σύντομα καθώς πλησιάζουμε στην κυκλοφορία της RTM έκδοσης των Windows 8.1 στο τέλος του μήνα. Τουλάχιστον, ανεξάρτητα από το όνομα της υπηρεσίας, το SkyDrive συνεχίζει να είναι μία από τις καλύτερες υπηρεσίες παροχής αποθηκευτικού χώρου στο cloud και πλέον με τα Windows 8.1 οι δυνατότητες επεκτείνονται ακόμη περισσότερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC