Ξεκίνησε η διαγραφή ψεύτικων «likes» στο facebook

Ξεκίνησε η διαγραφή ψεύτικων «likes» στο facebook
 
Ένα μήνα μετά την παραδοχή πως είχε γεμίσει με ψεύτικους λογαριασμούς και «likes» σε ιστοσελίδες, το Facebook ξεκίνησε σήμερα να σβήνει λογαριασμούς χρηστών που δεν τηρούσαν τους όρους του κοινωνικού δικτύου

«Η νέα μας προσπάθεια θα αφαιρέσει όσα likes που προέρχονται από malware, κλεμμένους λογαριασμούς, απατημένους χρήστες και υπηρεσίες επί πληρωμή», δήλωσε σε ανάρτησή του το κοινωνικό δίκτυο.

«Αν και πάντα είχαμε ειδικευμένες προστασίες για τέτοιες απειλές, τα βελτιωμένα συστήματα μας έχουν διαμορφωθεί ειδικά για τον εντοπισμό και την διαγραφή των ύποπτων likes» σημείωσε για να προσθέσει πως «κατα μέσο όρο θα αφαιρεθεί λιγότερο από το 1% των likes σε κάθε σελίδα».

Τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης είναι κάτι παραπάνω από ορατά. Η σελίδα της Rihanna έχασε 22.000 fans, της Lady Gaga 32.000 likes ενώ το Zynga Texas HoldEm Poker έχασε σχεδόν 100.000 fans.

Δεν είναι λίγες μάλιστα και ολόκληρες επιχειρήσεις που είχαν στηθεί για την πώληση χιλιάδων «likes» σε όσους χρήστες και σελίδες ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν το ανάλογο αντίτιμο.

Μια από αυτές μάλιστα, με το όνομα SocialMediaCorp χρεώνει 25 δολάρια για 500 fans και 1450 δολάρια για 100.000 fans.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_922.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC