Γιατί οι υλιστές χρησιμοποιούν πιο συχνά το Facebook

Γιατί οι υλιστές χρησιμοποιούν πιο συχνά το Facebook

Οι υλιστές χρησιμοποιούν το Facebook πιο συχνά και εντατικά, καθώς η κοινωνική δικτύωση τους κάνει να επιβεβαιώνονται. Και να συγκρίνουν τις ζωές τους με τους άλλους. Και να μαζεύουν φίλους σαν «ψηφιακά αντικείμενα» για να νιώθουν πλήρεις.

Αυτό μας λέει μια νέα έρευνα που ανέλυσε την online συμπεριφορά μερικών εκατοντάδων χρηστών του δημοφιλούς μέσου αναφορικά με την τάση τους στον υλισμό και την εργαλειοποίηση των κοινωνικών τους επαφών.

«Οι υλιστές χρησιμοποιούν το Facebook πιο συχνά γιατί τείνουν να χρησιμοποιούν τους φίλους τους ως εργαλεία. Αποκτούν φίλους στο Facebook για να αυξάνουν τα αγαθά τους», λέει ο βασικός ερευνητής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ, Phillip Ozimek, «το Facebook παρέχει την ιδανική πλατφόρμα για κοινωνικές συγκρίσεις, με εκατομμύρια προφίλ και πληροφορίες για άλλους ανθρώπους. Και είναι δωρεάν, οι υλιστές αγαπούν τα εργαλεία που δεν κοστίζουν λεφτά!», καταλήγει.

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται με τελείως διαφορετικούς τρόπους, επισημαίνουν οι ερευνητές, ανάλογα με την προσωπικότητα του εκάστοτε χρήστη. Κι ενώ οι περισσότεροι μπαίνουν στο Facebook για να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους ή να πετύχουν τους στόχους τους, υπάρχουν και αυτοί που το χρησιμοποιούν με πιο κακόβουλους σκοπούς.

«Φαίνεται πως το Facebook είναι σαν το μαχαίρι: μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ετοιμάσεις λαχταριστό φαγητό ή για να βλάψεις κάποιον»…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC