Ένα Datsun που βάζει κάτω μία Maserati!

Ένα Datsun που βάζει κάτω μία Maserati!

 

για την τεχνολογία. Το ηλικίας 39 ετών Datsun 1200 πρόκειται να γράψει ιστορία ως το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο κόσμο. 

Ένας μηχανικός τροποποίησε το όχημα και εγκατέστησε μια πανίσχυρη ηλεκτρική μηχανή που μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1,8 δευτερόλεπτα, γρηγορότερο δηλαδή από τα περισσότερα σπορ αυτοκίνητα. Μπορεί να διανύσει 144 χιλιόμετρα δίχως να χρειαστεί στο ενδιάμεσο επαναφόρτιση και με τους 500 ίππους, καλύπτει 400 μέτρα σε μόλις δέκα δευτερόλεπτα. Σε πίστα δοκιμών, το Datsun, που έχει ονομαστεί White Zombie, «έβαλε» κάτω μία Maserati, αφήνοντας τον οδηγό της κατακόκκινο από θυμό και ντροπή.

Ο μηχανικός που είναι υπέυθυνος για την τροποποίηση είναι ο Αμερικανός John Wayland. Αρχικά πήρε το σασί ενός Datsun 1972, και τοποθέτησε μία δικής του κατασκευής ηλεκτρική μηχανή. Επίσης, εγκατέστησε και μία μπαταρία πολυμερών λιθίου που το τροφοδοτεί συνολικά με ενέργεια 335 volts ή με 22.7ΚWh.

Με το να επιτυγχάνει επιτάχυνση 1,8 δευτερολέπτων στα 100, το καθιστά γρηγορότερο από το Tesla Roadster, το οποίο χρειάζεται 3,9 για να καλύψει την ίδια απόσταση. Ο Wayland δηλώνει πως όποιοι προσπάθησαν να το συναγωνιστούν έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC