Έξυπνες συσκευές-ντέντεκτιβ στις διεθνείς μεταφορές

Έξυπνες συσκευές-ντέντεκτιβ στις διεθνείς μεταφορές

Συστήματα και συσκευές, ικανά να γνωρίζουν ακόμη κι αν κάποιο κοντέινερ παραβιάστηκε στη διάρκεια της διαδρομής του από το ένα … άκρο της γης στο άλλο.

Οι συσκευές- ντετέκτιβ τίθενται άμεσα στην υπηρεσία των διεθνών εμπορευματικών μεταφορών και του κλάδου των logistics.

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τα λεγόμενα “Container Security Devices”, τα οποία θα παρακολουθούν τη θέση, την κατάσταση και το περιεχόμενο των μετακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων.

Η χρήση των συσκευών αυτών θα επιτρέψει με τη σειρά της να καθιερωθούν οι λεγόμενες “πράσινες λωρίδες” διέλευσης στα τελωνεία, μέσω των οποίων θα γίνεται ελεύθερη διέλευση των κοντέινερς, που είναι εξοπλισμένα με CSDs.

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος μεταξύ των τελωνειακών αρχών μεγάλων χωρών του κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό οι “πράσινες λωρίδες” να επεκταθούν και να καθιερωθούν στο μέλλον σε όλα τα τελωνεία.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC