Αποκαλυπτήρια για τα Windows 8

Αποκαλυπτήρια για τα Windows 8

 

τους ειδικούς του λογισμικού να πάρουν μια πρώτη γεύση των μελλοντικών Windows 8, που σχεδιάζονται έτσι ώστε να «τρέχουν» σε όλα τα είδη υπολογιστών (επιτραπέζιους, φορητούς και ταμπλέτες). 

Η νέα έκδοση -που μπορεί τελικά να έχει διαφορετικό όνομα και όχι Windows 8- προαλείφεται να αποτελέσει μια ριζική «επανεφεύρεση» των Windows, με τις πιο δραστικές αλλαγές μετά τα Windows 95. Αν και τα Windows παραμένουν το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, οι ανταγωνιστές της Microsoft κερδίζουν αργά αλλά σταθερά έδαφος, κυρίως μέσα από πλατφόρμες λογισμικού για κινητά και ταμπλέτες.

Η μεγάλη πρόκληση της εταιρίας είναι πλέον να πείσει ότι τα Windows μπορούν να κυριαρχήσουν και σε αυτό το εν κινήσει «ταμπλό».

Η παρουσίαση των Windows 8 έγινε σε συνέδριο ανεξάρτητων προγραμματιστών στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, με στόχο να αρχίσει από τώρα η δημιουργία εφαρμογών για το νέο λειτουργικό σύστημά της.

Το νέο λογισμικό, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2012, για πρώτη φορά θα δουλεύει με τους επεξεργαστές χαμηλής ισχύος της ARM, που σήμερα χρησιμοποιούνται ευρέως σε «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες.

Μέχρι τώρα τα Windows -με την εξαίρεση των Windows Phone- απαιτούσαν ισχυρότερους επεξεργαστές Intel ή συμβατούς με αυτούς.

Η Microsoft βρίσκεται υπό πίεση να δώσει μια απάντηση στο λειτουργικό iOS της Apple και στο Android της Google για κινητά.

Όσοι προγραμματιστές θέλουν, θα μπορούν να «κατεβάσουν» την αρχική έκδοση των Windows 8 από τη διεύθυνση dev.windows.com.

To υπό σχεδιασμό λειτουργικό θα εμπλουτιστεί και θα βελτιωθεί στην πορεία, λαμβανομένων υπόψη και των παρατηρήσεων των εκτός εταιρίας προγραμματιστών.

Το νέο σύστημα θα λειτουργεί είτε με τον παραδοσιακό τρόπο που οι χρήστες ξέρουν από τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows (με «ποντίκι» και πληκτρολόγιο), είτε μέσω μιας εναλλακτικής έκδοσης ειδικά για ταμπλέτες, η οποία είναι προς το παρόν γνωστή ως «Metro» και είναι κατάλληλη για οθόνες αφής. Ο

Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν διαλέγουν ποια διεπαφή (interface) θα χρησιμοποιούν, την παραδοσιακή ή αυτή μέσω της αφής.

Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα «ενιαίο οικοσύστημα», όπως αναφέρθηκε και να δώσει στους χρήστες την ίδια εξωτερική εμφάνιση του συστήματός της και την ίδια εμπειρία χρήσης ανεξάρτητα με το είδος της συσκευής, μεγάλης ή μικρής, σταθερής ή κινητής.

Ακόμα η Microsoft έκανε γνωστό ότι θα θέσει σε λειτουργία το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα, το «Windows Store», που θα πουλά εφαρμογές για «κατέβασμα» από τους χρήστες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC