Ασφαλέστερα τα προσωπικά δεδομένα στο Facebook

Ασφαλέστερα τα προσωπικά δεδομένα στο Facebook

 

μπορούσε να επισημάνει όποιον ήθελε από το δίκτυο φίλων του. Αυτό ωστόσο, μπορούσε να εκθέσει τον οποιονδήποτε στο κοινωνικό του περίγυρο, προτού προλάβει καν να αντιδράσει και σβήσει το όνομα του από κάποια φωτογραφία. 

Το Facebook πλέον προχώρησε σε αλλαγές ώστε να προφυλάξει την προσωπική ζωή του καθενός. Πια για να μπορέσει κάποιος να σας επισημάνει σε κάποια φωτογραφία ή βίντεο θα πρέπει πρώτα να το έχετε εγκρίνει εσείς. Αυτό άλλωστε ήταν κάτι που είχαν και πολλοί χρήστες του κοινωνικού δικτύου ζητήσει.

Η αλλαγή αυτή έρχεται μαζί με κάποιες ακόμα πάνω σε θέματα ασφάλειας και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Το Facebook είχε δεχθεί αρκετές αρνητικές κριτικές για την πολυπλοκότητα των ρυθμίσεων ασφαλείας και για αυτό γίνονται προσπάθειες απλούστευσης αυτών.

Στις αλλαγές περιλαμβάνονται και η δυνατότητα να επισημάνεις οποιονδήποτε, ακόμα και χωρίς να είναι φίλος σου, αρκεί να το δεχθεί αυτός. Το γεωγραφικό στίγμα θα προστεθεί σε όλες τις εκδόσεις και όχι μόνο σε αυτή των κινητών, έτσι θα μπορούμε να «τοποθετούμε» τις φωτογραφίες στις περιοχές που τραβήχτηκαν. Τέλος με το που προσθέτουμε μια φωτογραφία, επί τόπου θα είμαστε σε θέση να επιλέγουμε ποιοι επιθυμούμε να έχουν πρόσβαση σε αυτές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC