Γάμος στην εποχή των social media -Πατέρας ζήτησε για προίκα 1 εκατ. like στο Facebook

Γάμος στην εποχή των social media -Πατέρας ζήτησε για προίκα 1 εκατ. like στο Facebook

Τον καιρό που κάθε τι στη ζωή ορίζεται και επηρεάζεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γάμος δεν θα μπορούσε να μείνει απέξω. Ετσι, ένας πατέρας στην Υεμένη ζήτησε ως «προίκα», προκειμένου να δώσει το χέρι της κόρης του, ένα εκατομμύριο like στο facebook.

Η Υεμένη παραμένει παραδοσιακή χώρα, όπου οι άνδρες πρέπει να δώσουν χρήματα στους γονείς της νύφης προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συγκατάθεσή τους για το γάμο. Ομως, ολοένα και περισσότεροι νεαροί άνδρες αδυνατούν να καταβάλουν προίκα, οπότε δεν μπορούν να παντρευτούν. Πολλές φορές οι γείτονες συμπληρώνουν το ποσό, ώστε να καταβληθεί η προίκα- την οποία ορίζει ο πατέρας της νύφης.

Οταν λοιπόν ο μελλοντικός γαμπρός του ζήτησε από τον Σαλέμ Αγιάς το χέρι της κόρης του, ο συγκεκριμένος του έκανε την πιο περίεργη πρόταση. Αν κατάφερνε να του προσφέρει ένα εκατομμύριο like στο facebook, τότε θα γινόταν ο γάμος. Κάτι που βέβαια δεν είναι εύκολο σε μία χώρα όπου η χρήση του διαδικτύου είναι περιορισμένη.

Μόλις έγινε γνωστή η ιστορία, οι bloggers της χώρας ξεκίνησαν μία καμπάνια, ζητώντας από τον κόσμο να υποστηρίξει την ένωση των δύο νέων, όπως γράφει το BBC. Η σχετική σελίδα δημιουργήθηκε την Κυριακή στο facebook και πλησιάζει τα 30.000 like. Πάντως ο μελλοντικός πεθερός θα δείξει επιείκεια, καθώς όπως είπε αν διαπιστώσει ότι ο γαμπρός πραγματικά προσπάθησε θα δώσει τη συγκατάθεσή του για το γάμο ακόμη κι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της «διαδικτυακής προίκας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC