Γεύση μέσω του smartphone: Νέα τεχνολογία πειραματίζεται με τους αισθητήρες της γλώσσας

Γεύση μέσω του smartphone: Νέα τεχνολογία πειραματίζεται με τους αισθητήρες της γλώσσας

Μετά την όσφρηση και τις οθόνες αφής, οι επιστήμονες θέλουν να βάλουν κι άλλη μία βασική ανθρώπινη αίσθηση στον κόσμο των έξυπνων συσκευών, παρουσιάζοντας μία πρωτοποριακή τεχνολογία που θα είναι ικανή να ξεγελάσει τους αισθητήρες της γλώσσας και να μεταδώσει γεύση μέσω του smartphone.

Η τεχνολογία «Digital Lollipop» που ανέπτυξαν Ιάπωνες ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, κάνει χρήση ηλεκτρικών σημάτων και αυξομειώσεων στη θερμοκρασία έτσι ώστε να ξεγελά τους αισθητήρες της γλώσσας κάνοντας τους να νομίζουν ότι αντιλαμβάνονται τις 5 βασικές γεύσεις (γλυκό, πικρό, αλμυρό, ξινό και καυτερό).

Σύμφωνα με τον εμπνευστή και επικεφαλής του project, Νιμέσα Ρανασίνγκε, όταν ολοκληρωθεί η ιδέα αυτή θα μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλούς τομείς: από τα παιχνίδια μέχρι και την ιατρική.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC