Γρήγορο (δορυφορικό) Ιντερνετ παντού

Γρήγορο (δορυφορικό) Ιντερνετ παντού

Λύση εξ ουρανού  στο πρόβλημα της γρήγορης πρόσβασης στο Ιντερνετ, σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδα και της Κύπρου, έρχεται να … προσφέρει η Forthnet μέσω της NOVA, με την πρωτοποριακή παροχή υπηρεσιών triple-play (συνδρομητική τηλεόραση, VOIP και ευζωνική πρόσβαση), μέσα από μία συνδρομή και ένα δορυφορικό πιάτο.

Ετσι, ο όμιλος Forthnet ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση της πολύχρονης εμπορικής του συνεργασίας με την Eutelsat Communications, με την υπογραφή συμφωνίας για τη διανομή των προϊόντων της Skylogic, θυγατρικής της Eutelsat στον τομέα των ευρυζωνικών επικοινωνιών. Η συμφωνία έχει διάρκεια πέντε ετών και δίνει στη Forthnet τη δυνατότητα να προωθήσει τη νέα γενιά των ευρυζωνικών υπηρεσιών Tooway σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι υπηρεσίες Tooway παρέχονται μέσω των νέων πανευρωπαϊκών υποδομών ασύρματης ευρυζωνικής επικοινωνίας της Eutelsat, οι οποίες βασίζονται στον  πρωτοποριακό δορυφόρο υψηλής ισχύος KA-SAT High Throughput Satellite.

Παράλληλα, η Eutelsat και ο όμιλος Forthnet προχώρησαν στη σύναψη μιας ευρύτερης εμπορικής συμφωνίας, η οποία εξασφαλίζει χωρητικότητα για τα προγράμματα της NOVA στους δορυφόρους της οικογένειας Hotbird, τη ναυαρχίδα της Eutelsat στον τομέα της αναμετάδοσης βίντεο, επιταχύνοντας έτσι την ανάπτυξη της συνδρομητικής βάσης της NOVA μέσω της παροχής νέων, premium υπηρεσιών.

Με τις νέες αυτές συμφωνίες ο όμιλος Forthnet γίνεται ο πρώτος πάροχος στην Ευρώπη, ο οποίος καταφέρνει να συνδυάσει τις ευρυζωνικές υπηρεσίες Tooway με μπουκέτα συνδρομητικής τηλεόρασης και να προσφέρει στους χρήστες υπηρεσίες triple-play μέσα από μία συνδρομή και ένα μόνο δορυφορικό πιάτο. Η εμπορική διάθεση του πακέτου υπηρεσιών τηλεφωνίας VOIP, της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA και της ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω δορυφόρου, με ταχύτητες που φτάνουν τα 10 Mbps στη λήψη (download) και τα 4 Mbps στην εκπομπή, αναμένεται να αρχίσει μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2011. Το σύνολο των υπηρεσιών θα παρέχεται μέσω της δορυφορικής κεραίας Tooway, η οποία θα είναι εξοπλισμένη κατάλληλα ώστε να λαμβάνει feeds από τους δορυφόρους της Eutelsat KA-SAT (για ευρυζονικότητα) και Hotbird (για το τηλεοπτικό πρόγραμμα NOVA).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημόσιας Διαβούλευσης «Περιοχές της Ελλάδας χωρίς Ευρυζωνική Κάλυψη – White Areas of Greece for 2011» του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ψηφιακής σύγκλισης, η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία στον τομέα της δορυφορικής ευρυζωνικής πρόσβασης. Και αυτό γιατί, παρά την ανάπτυξη επίγειων ευρυζωνικών υποδομών, υπάρχουν ακόμη περισσότεροι από 800.000 πολίτες χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης σε ανάλογες υπηρεσίες. Το γεγονός αυτό φέρνει την Ελλάδα στην 23η θέση μεταξύ των 27 μελών της Ε.Ε., από πλευράς διείσδυσης της ευρυζωνικότητας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC