Διαφήμιση απευθύνεται σε… σκύλους!

Διαφήμιση απευθύνεται σε… σκύλους!

Οι διαφημίσεις πλέον δεν είναι απαραίτητο ότι θα απευθύνονται αποκλειστικά σε ανθρώπους, καθώς μια νέα καμπάνια μιας εταιρίας ζωοτροφών …

ξεκίνησε να προβάλει ένα σποτ με ήχους που μπορούν να ακούσουν μόνο οι… σκύλοι!

Η νέα αυτή διαφήμιση που έχει ήδη ξεκινήσει να προβάλλεται από τηλεοπτικά δίκτυα της Βρετανίας, περιέχει ήχους υψηλής συχνότητας που μπορούν να γίνουν αντιληπτοί μόνο από τα τετράποδα και όχι από τα αφεντικά τους. Οι δημιουργοί ελπίζουν ότι όταν οι σκύλοι θα ακούν τον ήχο, θα ανταποκρίνονται στρέφοντας την προσοχή τους στην τηλεόραση, γαυγίζοντας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί και ο ιδιοκτήτης και να προσέξει το διαφημιζόμενο προϊόν.

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του επίμαχου σποτ, πραγματοποίησε δοκιμές με 12 σκύλους την ώρα που ήταν απασχολημένοι με κάτι άλλο. Όπως διαπιστώθηκε, όλα τα ζώα έδειξαν ενδιαφέρον όταν ακούστηκε το σήμα των υπέρηχων και ορισμένα πλησίασαν την τηλεόραση.

«Υψηλές συχνότητες τις οποίες οι άνθρωποι δεν μπορούν να ακούσουν, προκαλούν την αντίδραση των ζώων καθώς η ακοή τους είναι πολύ πιο οξυμένη», εξηγεί η επιστήμονας ζωολόγος Zara Boland.

Η διαφήμιση αυτή, που ενημερώνει τους θεατές για την εκπομπή των ειδικών αυτών ηχητικών σημάτων, βασίζεται στο σενάριο της ταινίας «The Italian Job» του ’69.

Ακολουθεί το επίμαχο διαφημιστικό σποτ:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC